Sunday, 21 December 2014

SET BERSALIN SHAKLEE UNTUK BERPANTANG LEPAS PEMBEDAHAN

Assalamualaikum wbt..Kali ini saya bawakan Testimoni Set Berpantang Shaklee untuk berpantang selepas Pembedahan Cesarean dari puan Sabariah dari Ipoh.

Puan Sabariah Bersalin anak ketiga secara Pembedahan Cesarean (Czer) begitu juga anak pertama dan kedua beliau. Secara ringkasnya Puan Sabariah merasai kebaikan berikut setelah mengambil Set Bersalin Shaklee

- Luka pembedahan kering dengan cepat
- Keseluruhan pemulihan lepas bersalin sangat cepat.
- Susu banyak dan pekat
- Badan tidak letih, kepala tidak pening dan mood tenteram ( tidak stress )
- Bertenaga walau tak cukup rehat

Untuk mengetahui dengan lebih lengkap pengalaman beliau, jom kita lihat Review puan Sabariah terhadap Set Bersalin Shaklee.





---------------------------------------------------------------------------- 

Pengalaman saya menggunakan Set Bersalin Shaklee Selepas Pembedahan Caesarean

Syukur, alhamdulillah saya dapat menempuh tempoh berpantang anak yang ke 3 dengan tenang dan bertenaga. Saya mengalami tempoh berpantang yang amat mencabar ketika anak pertama dan anak kedua. Buat makluman saya melahirkan ketiga-tiga anak secara pembedahan.

Semasa anak pertama, saya ditahan wad selama satu minggu kerana mengalami komplikasi tumpah darah (Post Partum Hemorrhage). Bayi saya dapat pulang ke rumah pada hari ketiga namun saya masih di wad.Perasaan saya amat sedih kerana tidak dapat menyusukan anak sulung saya. Selepas keluar dari wad saya mengalami gangguan emosi kerana kesakitan pada tempat luka bersalin dan menyebabkan luka lambat pulih. Ketika itu saya ambil Set Bersalin Jamu dan Pati Ikan Haruan.

Ketika anak kedua pula alhamdulillah saya berjaya menyusunya walau selepas pembedahan. Namun kali ini luka saya semakin teruk dan lebih lambat pulih berbanding semasa anak sulung.Luka saya berair dan sedikit terbuka. Bayangan perasaan saya waktu itu. Ketika itu saya turut makan Set Bersalin Jamu dan Pati Ikan Haruan. Oleh kerana luka berair dan terbuka sedikit itu saya perlu berulang setiap hari ke klinik untuk menjalani dressing / mencuci luka pembedahan. Kali ini badan saya terasa sangat sakit dan lebih lambat pulih berbanding sebelum ini.

Serik dengan pengalaman luka lambat pulih semasa anak pertama dan anak kedua, saya berhasrat mencuba Set Bersalin Shaklee. SubhanALLAH kesannya amat menakjubkan!! Saya berpantang di rumah mertua. Di sana kakak dan adik ipar pelik melihat kesihatan saya yang amat baik dan kadar kesembuhan yang luar biasa cepat bagi seorang yang bersalin secara Pembedahan Cesarean Section (Czer atau C-Sect).

Mereka terkejut melihat saya boleh berjalan laju tak seperti orang baru lepas dibedah. Jangan kata mereka saya sendiri terkejut dengan pekara itu. Saya merasakan kecergasan yang amat tinggi sepanjang proses berpantang dan luka juga kering dan pulih dalam masa kurang 2 minggu.

Dari segi Penyusuan pula saya dapati susu saya kali ini adalah pekat berbanding semasa saya menyusu anak pertama dan anak kedua. Saya juga dapati bayi saya lebih tenang dan lebih puas bila menyusu berbanding bayi saya sebelum ini. Syukur Alhamdulillah, Allah permudahkan semua.


---------------------------------------------------------------------------- 


Begitulah perkongsian Testimoni Set Bersalin Shaklee dari puan Sabariah yang amat berpuas hati dengan Keberkesanan dan Kebaikan Set Bersalin Shaklee terutamanya kerana kadar pemulihan selepas Bersalin secara Pembedahan beliau yang sangat cepat dan sentiasa bertenaga.

Alhamdulillah sebagai penjual kami amat gembira, teruja dan sebak.....segala perasaan yang gembira hadir melihat kejayaan customer kami pulih dengan ikhtiar Shaklee. Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian kami ini.

Jika berminat dengan Set Bersalin Shaklee, boleh terus hubungi saya.




Thursday, 18 December 2014

Kelebihan Vitamin E Shaklee untuk Kesuburan

VITAMIN E SHAKLEE


Untuk Membantu Meningkatkan Kesuburan

Tocopherol : The E-Vitamin

Nama Tocopherol berasal dari perkataan Greek 'tocos' , yang bermaksud bersalin .

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa kandungan selenium di dalam supplement Vitamin E mampu meningkatkan kualiti sperma dan juga meningkatkan peluang kehamilan.





For Women : Prevents ovum defects and increases overall ovum health

Untuk Kaum Wanita : Mencegah kecacatan ovum dan meningkatkan kesihatan ovum keseluruhan

Untuk Kaum Lelaki : Meningkatkan pergerakan dan kualiti sperma
                                 : Mengurangkan kecacatan sperma pada lelaki


Secara keseluruhan : Ia bertindak sebagai anti - oksidan yang paling terbaik , Vitamin E juga membantu dalam mengekalkan pelbagai aspek kesihatan , termasuk :

- Melindungi dinding arteri dari kerosakan radikal bebas
- Mencegah pembentukan plaque dalam saluran darah
- Melindungi kulit daripada kerosakan UV , radiasi dan pencemaran
- Mengekalkan kelembapan , mencegah kekeringan kulit dan mencerahkan parut dari dalam
- Menyokong sistem imun
- Meningkatkan kesihatan sistem saraf , mencegah degenerasi mental akibat penuaan




Each softgel provides :

- 400 IU (international unit) of naturally sourced vitamin E
- 10mcg of selenium to complement the activity of Vitamin E



Jika berminat dengan Vitamin E Shaklee, boleh hubungi saya :




Friday, 12 December 2014

Lagi testimonial Collagen Powder Shaklee, Vitamin C, Vivix

Assalamualaikum wbt


Hari ni rasa macam nak share lagi testimonial Shaklee Collagen Powder


Semua ni hasil daripada pengambilan Shaklee Collagen Powder, Vivix dan Vitamin C Shaklee tau

Ada yang yang guna Nutriwhite Cleanser dari shaklee juga. Haa jangan tak tahu yang shaklee ni ada set pencuci muka tau

Untuk kulit kering dan berminyak


Wah cerita lain pula. Pasal set pencuci muka shaklee ni nanti saya cerita dalam entri lain


Sekarang fokus dekat testimonial set kulit cantik shaklee





Haa amacam.. tekezut tak


Kakak kakak ni semua cantik dan jelita selepas ber-shaklee


Alhamdulillah. Mereka dah cuba dan puas hati dengan perubahan pada wajah masing masing


Mana yang banyak jerawat dulu.. sekarang parut pun tak ada


Mana yang gelap dulu.. sekarang gebu macam Che Ta. Wahh


Alhamdulillah


Wednesday, 10 December 2014

Shaklee Collagen Powder Promo December 2014

Assalamualaikum wbt


Promo Collagen Powder Shaklee kembali lagi!!




Ya Allah excitednya sayaaaa


Sebabnya.. Shaklee Collagen Powder ni adalah salah satu product Shaklee kegemaran saya.


Saya sempat merasa satu kotak Shaklee Collagen Powder ni semasa promotion Buy 6 free 1 pada bulan September 2014 yang lepas.


Apa yang buatkan saya suka sangat dengan Shaklee Collagen Powder ini :

1) Kulit saya rasa moist dan lembut selepas 5 sachet


2) Parut luka dan parut jerawat saya makin berkurang setelah habis sekotak


3) Sakit sendi saya berkurangan (sebelum ni saya makan Omega untuk sendi, tapi Omega saya out of stock)

Ni je yang dapat saya kongsikan sebab saya baru berpeluang makan satu kotak sahajaa.



KESAN KESAN COLLAGEN KE ATAS BADAN

- memelihara ketegangan dan keanjalan kulit

- memelihara kelembapan kulit

- menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang

- menguatkan otot dan tulang

- membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)

- memelihara  kelenturan sendi

- mengurangkan keradangan(inflammation)

- memberi tenaga

- membantu pola tidur

- memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf


KESAN KEKURANGAN COLLAGEN DALAM BADAN


- Penghasilan collagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.

- Kesan pengurangan collagen akan mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. 

- Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada collagen yang ada. 

- Semakin tua, semakin berkurangan collagen dalam badan.

- Oleh itu collagen perlu diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi) , osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.



Jom dapatkan stock Shaklee Collagen Powder anda harini. Promosi ini bakal berakhir 31.12.2014.

JOM JOM JOM JOMMMM!!






Tuesday, 9 December 2014

BFF TRIP : Langkawi Island, Malaysia - Part 1

Assalamualaikum wbt..

Cerita kami berempat. Sebetulnya kami berlima. Tapi salah seorang dari kami teramat busy dengan kerjaya, jadinya kami pasrah pergi bercuti tanpa beliau. 

Harapnya dia pun tabah menghadap gambar - gambar kami :P

1) Planning -

Kalau diikutkan, percutian kami ni memang dipaksa. Sebab seorang dari kami, kebetulan terpaksa bekerja di luar kawasan, dan being a good friend, dia 'paksa' kami bercuti. 'Paksa' sebab dia selalu tengok kawan - kawan dia yang lain ni terlampau mengabdikan diri dengan kerjaya masing - masing, so dia decide untuk memaksa kawan - kawan dia bercuti menggunakan alasan, 'teman aku pergi Langkawi'..

Jadinya kami semua apply cuti, 3 lulus, 1 lagi cuti kena 'freeze' T_T.

Bermula dari bulan September 2014 lagi kalau tak silap. So sempat la nak kumpul duit untuk borong chocolate! Tak kurang juga menerima tempahan dari family dan kawan - kawan terdekat. 


2) Tiket - 

Tiket Air Asia kitorang beli dari Oktober 2014 lagi. Tunggu offer yang paling best. Penat jugaklah survey. Sebab dah ada target date jadinya susah nak jumpa yang murah. So paling murah tiket kitorang dapat berjumlah RM67 pergi - balik. Sempat 2 orang je yang RM67 tu.. Lagi 2 orang RM127. Still affordable.. No baggage included for your information. Kitorang add baggage masa nak balik dari Langkawi je. 20kg so RM30. (ni semua sebab chocolate!!) hahaha

Settled for Airplane Ticket.






3) Hotel - 

Kitorang banyak survey melalui Agoda Malaysia dan Groupon Malaysia

Memang sangat banyak promosi hotel, motel dan chalet dekat Pulau Langkawi. Boleh pilih dari semurah RM 20 dan keatas. Boleh call dulu untuk tanya availability, nak tanya apa - apa soalan semua. Biar kita dapat tempat tidur yang selesa dan puas hati. Bukan selalu nak rehatkan badan kan. 

Disebabkan kawan kitorang tu banyak perjumpaan area Pekan Kuah, kami decide untuk tidur 2 malam di Pekan Kuah, dan malam yang terakhir tu tidur di Pantai Cenang. Bolehla nak tengok sunrise dari pantai gitu. Wahaha impian taknak kalah




** Simfoni Resort Hotel,

3 hari 2 malam ( 15/11/14 - 17/11/14 )





Dari pintu masuk, terus nampak sinki.. Sebelah kanan gambar ni ada ruang menuju ke bilik air.

Sangat selesa.


First room


Second room


Ruang tamu a.k.a living room

Very nice kannnn. I'm in love with this cute apartment. So cheap. So worth it. Sesuai untuk 4 orang dewasa.

Simfoni ni kami dapat promosi dari Groupon.com. 


** Grand Beach Motel

2 hari 1 malam ( 17/11/14 - 18/11/14 )


Ni bilik kami.. ada 2 katil queen (gambar from google)



Ni yang dua tingkat punya. Just across our room. (gambar from google)

Tapi sekarang Grand Beach Motel ni tengah renovate untuk pertambahan bilik baru. Tungguuu..

Nampak tak disebelah kiri gambar, macam ada bilik lain, masa kami sampai tu, bilik ni dah tak ada, memang sangat lapang. Tak sabar nak tengok motel baru.

Grand Beach Motel ni kami walk in sahaja. Kebetulan belum cuti sekolah, jadinya memang ada bilik kosong.


Tamat untuk part 1 #BFFTRIP


Sunday, 7 December 2014

Bagaimana menjaga gigi kanak kanak dari reput

Assalamualaikum wbt


Tadi saya dapat message dari seorang kenalan. Bertanyakan product kalsium untuk anaknya yang berumur 5 tahun.

Beliau berkata gigi anaknya mudah reput. Jadi dia bertanya jika ada supplement untuk mengelakkan gigi anak semakin reput dan juga untuk kuatkan gigi anak.

Seperti yang kita tahu, gigi kanak kanak berumur 5 tahun dan kebawah kebanyakannya gigi susu. Gigi kekal akan mula tumbuh bermula dari umur 5 tahun dan keatas. Jumlah gigi susu adalah sebanyak 20 batang. Jika sudah berumur 13 tahun, selalunya gigi kekal sudah tumbuh kesemuanya 28 batang.

" Berdasarkan statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), kanak-kanak di negara kita antara paling banyak mengalami masalah kesihatan mulut, khususnya pereputan dan kehilangan gigi, serta menjalani rawatan tampalan.


Dr Teo berkata, pereputan gigi kanak-kanak biasanya bermula dari atas (hujung gigi) manakala bagi orang dewasa masalah pereputan berlaku di celah-celah gigi.


Bakteria dalam mulut akan bertindak ke atas makanan yang tertinggal atau terselit di celah gigi, ini akan menghasilkan lapisan melekit berwarna putih kekuningan yang di panggil plak.


“Jika gigi tidak dibersihkan dengan baik, lapisan bakteria ini akan terus membiak. Apabila kita makan makanan bergula atau berkanji, bakteria akan menghasilkan asid untuk menyerang enamel (lapisan luar gigi). Kehadiran plak akan memudahkan asid melekat pada enamel, lama kelamaan menyebabkan gigi reput dan berlubang. " - google,com 



sumber : google.com

Jadi bagaimana caranya untuk menjaga gigi susu kanak - kanak dari reput :


1) Terhadkan makanan manis untuk kanak - kanak. Bukan kata tidak boleh, tapi kurangkan kuantiti.

2)  Jangan biarkan kanak - kanak yang menyusu botol, untuk tidur sambil menyusu. Susu tu sebenarnya manis. Galakkan mereka untuk minum susu dari cawan bermula dari umur 2 tahun.

3) Kenalkan kanak - kanak dengan doktor gigi. Mulakan jika kanak - kanak sudah mula tumbuh gigi susu. Dalam lingkungan 1 tahun dan keatas

4) Ajar kanak - kanak yang bermula dari umur 2 tahun untuk menggosok gigi menggunakan ubat gigi berflorida 

5) Boleh dipraktikkan, selepas kanak - kanak minum susu, ibu bapa mengelap bahagian gigi kanak - kanak dengan kain lembab.

6) Semasa mengandung, ibu harus banyakkan pengambilan kalsium. Kerana difahamkan gigi kanak - kanak sudah terbentuk dari dalam kandungan lagi.




Saturday, 6 December 2014

Macam mana makin sembuh asma dan lelah

Assalamualaikum wbt..


Harini terpanggil untuk share macam mana saya makin sembuh penyakit asma atau lelah.


Saya ni penghidap asma tegar dari lahir. Lahir dalam keluarga yang majoriti asma dan lelah. Mak saya cerita masa saya kecil banyak dugaan. Banyak bangun pagi pagi buta semata nak ke klinik.
Masa tu tinggal di kem TUDM SUBANG.. so klinik tentera tak buka 24 jam. Sebelum sampai klinik, kena call orang atau doktor yang bertugas.


Alhamdulillah kami sentiasa dibantu dengan doktor yang sangat baik hati kerana layan ibu bapa saya yang panic masa tu.


Saya membesar dengan asma. Seingat saya paling kurang 2 bulan sekali mesti akan ambil nebulizer. Parents pun tak tahu macam mana nak sembuhkan asma ni.

Dapat pula saya ni memang degil. Suka sangat minum air sejuk. Hehehe lagi la tak sembuh.


Bila dah habis sekolah menengah, asma saya makin teruk.. yang mana saya dinasihatkan untuk sentiasa ada sebotol inhaler berdekatan saya.


Bila dah bergantung dengan inhaler ni.. saya memang tak suka. Saya benci inhaler. Sebab dalam inhaler ni ada drug yang membuatkan saya semakin membesar dan gemuk.


Saya dari kecil memang seorang yang pendek dan kurus. Tetapi selepas bergantung dengan inhaler, berat badan saya naik mendadak. Allah swt je yang tahu macam mana saya semakin benci inhaler.


Jadi bila saya dapat tahu Shaklee ada supplement yang boleh kurangkan penggunaan inhaler saya di samping boleh membakar lemak tepu yang telah saya kumpul dari mula habis sekolah menengah, saya mula cuba untuk consume supplement tersebut. :p


Saya dah jatuh cinta dengan Omega Guard Shaklee. Saya dah kurangkan penggunaan inhaler. Saya dah lama tak ke klinik untuk sedut nebulizer. Alhamdulillah. Saya berharap dengan asbab saya makan Omega Guard, saya akan bebas nebulizer dan inhaler. Dan semoga anak anak saya nanti tidak akan seorang pun yang menghidap asma. Aminn insyaAllah.


Sekarang saya masih consume Omega Guard, untuk kesihatan berpanjangan. Saya masih belum bebas inhaler. Tapi insyaAllah bakal pulih sepenuhnya. Aminn

Wednesday, 3 December 2014

Cara untuk menjaga kesihatan jantung : Elakkan Kolesterol dengan produk terbaru Phytocol ST

Apa itu jantung??

Jantung atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai heart (Latin, cor) merupakan organ berongga yang berfungsi mengepam darah melalui saluran darah dengan denyutan yang sekata yang berulang-ulang.



Penyakit yang berkait dengan jantung :

Penyakit jantung koronari merupakan kekurangan bekalan oksigen kepada otot jantung Ia menyebabkan sakit dada teruk dan ketidak selesaan yang dikenali sebagai angina.

Myocardial infarction atau umumnya dikenali sebagai sakit jantung berlaku disebabkan kematian sel jantung akibat kitaran darah kepada jantung terganggu. Penyakit jantung koronari yang berterusan akan menyebabkan sakit jantung.

Congestive heart failure atau kegagalan jantung adalah kehilangan daya pam jantung.

Endokarditis, myokarditis dan perikarditis adalah keradangan jantung.

Arrhythmia kardiak (cardiac arrhythmia) adalah ketidaktentuan degupan jantung.

sumber : http://ms.wikipedia.org/wiki/Jantung



Macam mana nak jaga kesihatan jantung?

Jantung ni merupakan anggota badan yang paling penting untuk manusia.

Orang Malaysia sekarang ni ramai sangat yang suka makanan yang tinggi kolesterol. Nasi lemak & roti canai adalah contoh terdekat. Sebab kita tahu memang dua makanan ni yang menjadi santapan harian.

Makin kerap kita makan makanan yang tinggi kolesterol, makin tinggi la peratusan untuk kita kena serangan jantung. Saya cakap ni sebagai peringatan je. Cuba ingat balik orang sekeliling kita, berapa ramai yang dah pernah terkena serangan sakit jantung? Berapa ramai orang kesayangan kita meninggal sebab sakit jantung?

Jadi, kita yang belum ada apa - apa ni, kena berjaga dari awal. Takkan dah disahkan ada sakit jantung, baru kita terhegeh - hegeh nak cari cara berubatkan.

Berubat tu lagi mahal dari pencegahan.

Kalau rasa diri tu dah sihat sangat, kita boleh bantu orang tua kita, bantu rakan kita, bantu ahli keluarga.



Phytocol - ST



Omega Guard



Garlic




Vitamin E




Alfalfa



Omega Guard akan membantu cairkan kolesterol lama..lebih bagus dan cepat kesannya jika dibantu dengan Garlic dan Vitamin E. Sebab Vitamin E larut lemak.. tiga tiga supplement ni akan membantu membakar semua lemak tepu.

Alfalfa pula akan membantu untuk membawa keluar semua lemak yang telah dibakar tadi..

Phytocol - ST pula berfungsi untuk membantu menghalang penyerapan dan merendahkan paras kolesterol jahat (LDL)



Tuesday, 2 December 2014

Buy 6 Free 1 VITAMIN C SR & VITAMIN E

Ya Allah

Doa saya sehari sebelum masuk bulan Disember 2014 dimakbulkan.

Happyyyyyy gilaaaaa~~!


Bestnya bulan Disember 2014 ni. Sebab bukan sahaja DOUBLE PROMO, bukan TRIPLE PROMO.. tetapi QUADRUPLE PROMO!

BUY 6 FREE 1 VITAMIN C SUSTAINED RELEASE
BUY 6 FREE 1 VITAMIN E COMPLEX




BUY 2 VITAMIN C SUSTAINED RELEASE AND GET 5% OFF
BUY 2 VITAMIN E COMPLEX AND GET 5% OFF




WOW!! DOUBLE WOW!

Ni kalau dalam group Shaklee kami, kami panggil Set Cantik Basic

Sebab Vitamin C dan Vitamin E dua dua sangat sangat penting untuk kulit..

-- Vitamin C seperti yang semua tahu, memang sangat diperlukan oleh kulit manusia, sebab badan manusia tidak boleh menghasilkan Vitamin C dengan sendiri. So demi kulit yang cantik dan tidak berkedut, kenalah selalu makan Vitamin C.

1 tablet Vitamin C shaklee ni bersamaan dengan 7 biji buah oren tahu? Haaa cuba kita makan 7 biji oren sekali sehari? Mampu? Hahaha sakit perut!

1 botol Sustained Release Vitamin C Shaklee ni tahan selama 6 bulan.



-- Vitamin E Shaklee kini telah diperbaharui. Pihak shaklee telah menambah EXTRACT GRAPE SEED untuk memperbanyakkan lagi khasiat dalam Vitamin E.

Bestnya ekstrak dari biji anggur ni, ia dikatakan sangat baik dan bagus untuk mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit. Wahh!!

Siapa yang nak muka berkedut kedut, siapa yang nak kulit badan berkedut lebih awal dari sepatutnya.




Saturday, 29 November 2014

Me'nate Steak Hub, Jalan Genting Klang, Setapak

Assalamualaikumm..

Untung badan sendiri.. dapat adik yang banyak duit.

Muehehehe.. Tujuan nak makan makan sebab nak celebrate Anniversary Parents yang ke 27.. and to celebrate My Birthday yang ke 26.. hihi

So we decided to gather at Menate Steak Hub.  Me'nate Steak Hub ni adalah branch Me'nate Steakhouse, Jalan Kolam Ayer, Ampang.. Me'nate Steak Hub ni baru di buka pada November 2014.


Me'nate Steakhub Menu






Ni pula makanan yang kami order


Pepperoni with Mashed Potatoes ( RM 9.00 )


Grain Fed Ribeye ( RM 44.50 ) Medium Well
RM 19.00 / 100gm


Grain Fed T- Bone ( RM41.70 ) Medium Well
RM13.90 / 100gm


Lamb Rack ( RM69.10 ) Well Done
RM16.00 / 100gm


Beef Carbonara ( RM 22.00 )


Beef Meatball Bolognese ( RM 16.00 )


Steak dia Ya ampun sedapnyaaaaa.. Lembut and very juicy inside. Cuma my sister punya T Bone agak kenyal. Kitorang agak mungkin sebab product date dia 2 minggu sebelum. Tapi still not bad. Very huge portion of T Bone.

Every steak yang dipilih memang akan dicombo kan dengan Mashed Potato dan Coleslaw. Dan setiap steak yang kita beli juga akan diberi percuma 1 air. Free flow drink. Maknanya air berapa kali refill pun tak apa. Janji kena habis. 

Kalau tak habis bersedialah RM8 / per glass. Wahahaha. Nasihat saya.. makan dulu steak anda sampai habis baru fikir nak refill air ke tak. Takut kenyang.

Untuk main course selain dari Steak.. tak akan ada free air. Anda kena order air lain.. dan air tu juga akan jadi free flow. 

Jenis air yang saya perasan ialah - 

Cold :: White Coffee.. Hazelnut White Coffee.. Ice Tea with Milk..Ice Lemon Tea

Hot :: Plain water.. White Coffee




the five of us


the siblings ^_^


Bila makan memang semua puas hati. 

Thank you Me'Nate Steakhub. InsyaAllah kami akan datang lagi. 

Tuesday, 25 November 2014

Istana Bambu, Kuala Lumpur

Malam birthday haritu dapat invitation dinner dekat Istana Bambu, Kuala Lumpur. Katanya nak belanja sebab birthday. Kita layankan aje. Rezeki jangan ditolak ye dak. Musuh jangan dicari haha..



Lampu malap malap gitu. Macam exclusive sikit. Bila masuk tu dah macam masuk istana zaman lama. Interior dengan building dia semua natural.

Kayu dan buluh. Cantik!

So ni pintu depan dia..



Lepas tu ada macam titi..kena lalu atas titi kayu berbumbung gittew..

Neves takut tembus sebab gemuk en. Hahaa

Kitorang duduk dalam sebuah pangkin. Sesuai untuk 4 orang.. jangan risau pasal cuaca.. even malam panas pun dia ada sediakan kipas dalam each pangkin.. berbumbung juga.. kena duduk bersila atau bersimpuh..




So tengok tengok menu. Boleh tahan la harga dia. Ada dua size..small and big.. pilihlaa nak yang mana.. kita ni sebab orang belanja kan. So dapat pilih air je. Haha tak kisah sangat menu sebab semua sedap diorang cakap..

Banyak sembang pasal kerja dengan masa sekolah je. Rindu sangat!

Lama tak jumpa so banyak benda nak kena catch up.. banyak benda nak kena update.

Makanan sampai dalam 10 minit lepas order.. Kira laju jugak la.. Ke sebab tak ramai sangat malam tu..

So ni menu yang kami order.

Ikan siakap stim



Ayam lemon



Sotong cili



Kailan ikan masin


Semua sedap!! Serius!

Bukan sedap sebab orang belanja.. tapi kalau ada duit memang nak repeat. Sebab mahal. Haha!


Istana Bambu Restaurant
Address: Lot 841-842 Jalan Ulu Kelang - Ampang, 68000, Ampang, Selangor, 68000, Malaysia
Phone:+60 3-4251 4717

Cara nak pergi senang sangat. Boleh guna waze and search for Istana Bambu.


Enjoyyy

Wednesday, 12 November 2014

My favourite Shaklee product : TOP 5

Yehaaa.

Tiba tiba hari ni terpanggil untuk tulis entri bertajuk ' My Favourite Shaklee Product ' .

#shakleeeffect

My TOP 5 Product :

1) OMEGA GUARD



- buat saya rasa kenyang berpanjangan dan dapat elakkan makan berat bila malam menjelang
- saya bebas inhaler. Saya bebas nebulizer. Alhamdulillah. Sangat best untuk penghidap asthma atau lelah
- buat saya kurus. Hehe ni paling saya suka.
- omega guard bakar lemak tepu saya. Suka suka suka!!

2) ENERGIZING SOY PROTEIN A.K.A ESP



- buat saya kenyang berpanjangan
- buat kulit saya semakin cantik
- parut jerawat saya makin hilang
- saya semakin cerah. Alhamdulillah

3) OSTEMATRIX



- bantu melawaskan
- senang membuang. Saya ni jenis membuang air besar sekali setiap 3 atau 4 hari
- bantu melegakan sakit otot
- bantu kuatkan lutut saya
- saya boleh tidur lena
- bantu menguatkan sendi sendi saya
- elakkan gusi saya berdarah
- elakkan sakit gigi bila gigi bongsu saya tumbuh. Alhamdulillah. Ni paling best
- bantu elakkan saya migrain.

4) ALFALFA



- bantu dalam proses membuang
- bantu singkirkan toksik (saya fobia dengan toksik a.k.a bahan kimia dalam inhaler)
- bantu mengurangkan jerawat!! 

5) LECITHIN



- bantu bakar lemak saya
- bantu meningkatkan memori saya (Saya ni seorang yang pelupa haha)
- bagi hilang perut buncit muehehe


Yeah ni top 5 Shaklee Product kegemaran saya


So far saya dah banyak juga makan Supplement Shaklee, antaranya :


1) Omega Guard

2) ESP

3) Ostematrix

4) Alfalfa

5) Lecithin

6) Collagen Powder

7) Carotomax

8) Vitalea

9) Zinc Complex

10) Vitamin C


Boleh hubungi saya kalau berminat dengan produk shaklee atau pun kalau ada soalan





Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli dan Cara Beli Shaklee Online

Senarai Pengedar Sah Shaklee
  1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
  2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
  3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
  4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
  5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
  6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
  7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
  8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
  9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
  10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
  11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
  12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
  13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
  14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
  15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam

  16. Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2016 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah
    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    3. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...