Thursday, 29 May 2014

Phytocol - ST Produk terbaru Shaklee

ASSALAMUALAIKUM WBT..


Hari ni baru berkesempatan nak bercerita berkenaan produk terbaru dari Shaklee.. Iaitu Phytocol - ST. Haa nama dia gempak kan? Hehehe..



DON'T MISS IT! Haa kemain kan poster Phytocol - ST ni. Phytocol - ST ni bakal dilancarkan seminggu lagi. Ya Allah teruja sangat! Produk ini akan dilancarkan pada 7hb June & 8hb June 2014. Iaitu semasa National Conference 2013/2014 yang bakal dihadiri seramai 4000 orang kalau tak salah saya.


Dari tadi teruja tapi tak cerita lagi apa bestnya Phytocol - ST ni.. Apa kebaikan dia. Berapa harga dia. Haa saya jadi teruja sebab saya dah tahu banyakkkk manfaat dan kebaikan bakal kita dapat kalau kita mengamalkan Phytocol - ST ni.


Phytocol - ST ni sangat baik untuk mereka yang ada masalah dengan kolesterol. Terutama mereka yang ada banyak kolesterol dalam badan. Seperti yang kita tahu.. kalau kolesterol berlebihan dalam badan.. ia akan effect dekat jantung manusia. Jantung nak pakai lama kan. Tanpa jantung siapalah manusia. Cewah



Malaysia negara orang gemuk. Amboi sentap mak nak. Haha saya pun kategori *batuk* GE *batuk* MUK *batuk*
HAHAHA

Bukan gemuk sangat. Tapi kalau kira BMI tu tak cantik la bacaan dia. Hahaha



AMARAN!

Lebih dari 6 JUTA? Mak aiiiiii

Adakah anda salah seorang? Adakah kita salah seorang daripada rakyat Malaysia yang tinggi kadar kolesterol?

Haa tepuk dada, fikir kembali. Haha


Phytocol - ST ni mampu menurunkan kadar kolesterol dalam badan sebanyak10% sehingga 15%. Banyak tu. Yela selama ni dok makan best - best tapi tak ada aktiviti keluarkan peluh. Jadinya kolesterol tu duduk je dalam badan tak pergi mana - mana. Jadi dengan adanya supplement terbaru dari Shaklee ni anda mampu menghilangkan kolesterol dalam badan tu. Siapa tak suka?




Jika kadar kolesterol tinggi dalam badan, ia akan mengakibatkan salur darah kita tersumbat. Apa jadi bila tersumbat? Darah tak mampu untuk mengalir dengan lancar. Saluran darah yang tersumbat adalah antara punca utama menyumbang kepada kerosakan organ dan boleh mengakibatkan penyakit kronik seperti penyakit darah tinggi, serangan jantung, strok dan lain - lain. 


Haaa takut tak. Sekadar peringatan untuk anda dan juga saya. 



INFO : 

Phytocol - ST Shaklee ialah rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin

Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian

Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.


BAGAIMANA FITOSTEROL BERTINDAK :



Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol, semakin kurang kolesterol yang akan di serap ke dalam tubuh anda dan semakin tinggi peluang untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL ( kolesterol jahat ) anda.


Retail price untuk Phytocol - ST ini adalah RM197.00 sebotol. Sebotol mengandungi 120 tablets. Cukup untuk sebulan. Harga ini murah jika hendak dibandingkan dengan kos rawatan yang anda perlu lalui jika anda lambat bertindak untuk menjaga kadar kolesterol dalam badan. Bertindaklah sebelum terlambat.


Jadi apa tunggu lagi? Jom cepat - cepat letak nama anda untuk book Phytocol - ST untuk diri sendiri, suami, ibu bapa dan keluarga. 

Boleh hubungi saya seperti yang tertera dibawah : 





Friday, 23 May 2014

Kenali GLA Shaklee : Bagaimana ia membantu kaum wanita

Assalamualaikum dan apa khabar semua ?


First time dengar GLA? Kalau saya sebut EPO familiar tak? Hehe Evening Primrose Oil nama panjang dia.. Selalu dikaitkan dengan masalah kaum wanita. Haa GLA ni sama macam EPO.. cuma.. lagi baik InsyaAllah..

Ni explanation dari Shaklee punya website :



Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
* Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung. 

Lagi mengenai GLA Complex

GLA digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin.Minyak benih bunga matahari adalah satu sumber lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Kenapa GLA Complex penting untuk kita?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi Asid Gamma Linolenik (GLA), Asid Linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk betulkan kembali kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause atau akan menopause. GLA Complex ini juga dikatakan amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

GLA ini boleh diamalkan oleh lelaki dan wanita. Istimewanya GLA Complex Shaklee ini ialah Borage Seed berkesan 2 kali ganda baik dari (Asid Gamma Linolenik) yang terdapat didalam EPO.


Kebaikan GLA COmplex Shaklee :

~ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

~ Meningkatkan kesuburan.

~ Membantu hormon lelaki dan perempuan

~ Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)

~ Membantu dalam menangani menopause

~ Menguatkan kuku & rambut

~ Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri. ( Dalam GLA Shaklee ada Vitamin E )

~ Membantu menangani ekzema, kulit kering.

~ Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.

~ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.

~ Menguatkn immuniti badan. ( Jarang demam, selsema )

~ Membantu mengurangkan allergies ( Eczema, kulit kering, kurap, gatal - gatal )

~ Mempelahankn process penuaan.

~ Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.

~ Mengawal kencing manis

~ Mengawal kolesterol.

~ Bagus untuk saraf.


Sekali lagi ingin diingatkan bahawa, GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.




Bagaimana GLA Complex dapat anda menghadapi sindrom PMS (senggugut)?

Apabila seseorang diserang senggugut, biasanya ia akan menyebabkan kekejangan otot dalam rahim dan kawasan sekitarnya. Daripada kajian yang dibuat, puncanya adalah disebabkan tubuh badan wanita tersebut tidak dibekalkan dengan GLA yang secukupnya. Justeru, pengambilan GLA ini adalah mustahak untuk menampung kekurangan GLA dalam tubuh.


Bagaimana GLA Complex membantu kaum wanita?



sumber : google.com

Paras kolestrol dalam tubuh akan dapat dikurangkan dengan pengambilan GLA (Gamma Linolenic Acid). GLA juga berfungsi membantu dalam memberikan kelegaan sekiranya wanita sedang mengalami Sindrom Pra Haid (PMS) seperti angin senggugut.

Di samping itu, GLA akan merangsang penghasilan dan peningkatan lendir serviks yang berkualiti tinggi bagi menjamin kesuburan wanita. Malah, GLA berfungsi secara teraputik dengan mendorong penghasilan Prostagdalin E1 yang membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan otot.



Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk mudah hamil?




Bagi menjamin kesuburan, seorang wanita perlu mempunyai lendir serviks yang terjamin kualitinya dan berwarna putih telur. Jika anda seorang yang teliti, anda akan perasan sebulan sekali wanita akan menghasilkan cecair putih telur tersebut. Ini menandakan ia adalah waktu subur wanita itu.

Namun, tidak semua orang dapat menghasilkan cecair yang ‘subur’ seperti itu. Bagi menghasilkan cecair yang melambangkan kesuburan ini, maka disinilah fungsinya GLA. Sekaligus membantu sperma untuk berenang terus menuju ke uterus, tiub fallopio dan destinasi terakhir iaitu sel ovum.

Cecair subur ini juga membantu memanjangkan jangka hayat sperma di dalam tiub fallopio (sehingga 5 hari maksima). Dari sudut positifnya, walaupun tidak kena tepat pada waktu subur namun peluang tetap cerah kerana sperma masih berada di situ hingga hari yang ke 5..

Untuk kaum hawa di luar sana yang masih lagi belum mendapat zuriat, anda disarankan untuk membuat pemeriksaan terhadap cecair serviks anda. Jika cecair tersebut tebal, berwarna kecoklatan dan kering itu adalah tanda yang kurang baik kerana ia boleh menghalang persenyawaan dari berlaku. Mustahak untuk mengenali cecair kesuburan kita.


Jadi, puan-puan yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair itu tebal, kecoklatan dan kering, itu petanda yang kurang baik kerana ia boleh menghalang persenyawaan.

Untuk itu penting mengenali 'cecair kesuburan' kita ini.


Saya tiada masalah keputihan seperti yang dinyatakan, bolehkah saya consume GLA Complex juga?

Ya, boleh ^_^



Jika anda berminat dengan GLA Complex Shaklee atau ingin bertanya mengenai permasalahan anda, boleh hubungi saya di :







Wednesday, 21 May 2014

Keajaiban mengamalkan Ya Hayyu Ya Qayyum

ASSALAMUALAIKUM WBT..


Keajaiban dan kebaikan mengamalkan Ya Hayyu Ya Qayyum


sumber : GOOGLE


Berkaitan dengan dua asma Allah SWT yang agung di atas, Imam Ghazali ada berkata " Barangsiapa menginginkan agar mempunyai kewibawaan, dimuliakan, terlindung dari segala macam bahaya dan tipu daya musuh, didengar dan ditaati tutur katanya dan juga luas rezekinya yang kemudian menjadi kaya maka hendaklah membaca dua Asma Allah (Ya Hayyu Ya Qoyyum - Wahai Yang Maha Hidup dan Yang Maha Berdiri Sendiri) tersebut 1000 kali setiap hari"


Berkata Imam Ghazali lagi, barangsiapa ketika mengalami kesusahan dan menghadapi berbagai masalah maka hendaklah memperbanyak membaca; "Ya Hayyu Ya Qoyyum Birohmatika Astaghisu" - Maksudnya "Wahai Zat Yang Maha Hidup dan Yang Maha Berdiri Sendiri, dengan segala rahmat Engkaulah aku memohon bantuan"



Dua asma Allah SWT yang teramat agung ini sememangnya terdapat di dalam ayat Kursi. Untuk itu barangsiapa membaca dua asma Allah SWT (Ya Hayyu Ya Qoyyum - Wahai Yang Maha Hidup dan Yang Maha Berdiri Sendiri) sebanyak 1000 kali setiap kali selesai solat Isya'. Dengan izin Allah Yang Maha Agung maka dia akan mendapat seperti berikut:


~ Anda akan kaya dengan wang dan kebijaksanaan

~ Didengar dan ditaati segala perkataannya ( Orang akan mematuhi kata-kata anda dan mengikut perbuatan anda )

~ Mendapat kasih sayang daripada perempuan dan juga lelaki

~ Diberi kekayaan

~ Anda akan menjadi orang yang riang dan dapat mempengaruhi orang dengan keriangan anda. Ini tentu dapat membantu orang lain melupakan kesedihan mereka.

~ Mendapat kebahagiaan, kemuliaan, dan kewibawaan

~ Dijauhkan dari bala dan bencana alam

~ Perlindungan dari bencana-bencana seperti gempa bumi, banjir, kemalangan, terkandas ketika pelayaran di laut, Isteri terkandas, Anak-anak tidak menurut kata, ataupun masalah perniagaan atau kewangan dan sebagainya.

~ Dijauhkan dari penipuan, muslihat musuh dan lain2 yang sebangsa dengannya. (Di hindari dari ditipu, diperguna dan dielakkan dari musuh.)

~ Di sukai orang


Beramal dengan ikhlas dan mengharapkan keredhaan daripada Allah SWT, mudah-mudahan dengan keikhlasan kita itu mendapat keberkatan daripada Allah SWT dan mendapat fadhilat dan khasiat2 yang tersebut diatas. Amalkan lah apa yang terdaya, dan latihlah agar ikhlas dalam beribadat.

Imam Al Ghazali mengatakan : Siapa yang menginginkan keuntungan mempunyai Kewibawaan,dimuliakan, terlindung dari bahaya dan tipu daya musuh,diindahkan tutur katanya dan luas rezekinya menjadi Kaya,maka bacalah (Ya Hayyu Ya Qayyum)


Selamat beramal ^_^


Kredit :

http://aura-hikmah.blogspot.com/2011/01/zikir-asmaul-husna.html

http://www.mysalute.info/2012/07/keajaiban-ya-hayyu-ya-qayyum.html

Tuesday, 20 May 2014

20 kebaikan dan manfaat ESP Shaklee : Rugi kalau tak cuba

Assalamualaikum wbt.


Hari ni nak cerita pasal 20 kebaikan dan manfaat ESP Shaklee. Lagipun saya tahu, ramai diluar sana yang consume ESP Shaklee ni. Cuma nak beritahu atau tak je. Hehehe. Sebab saya, ramaaaii kawan - kawan yang dah minum ESP Shaklee ni sebelum saya kenal Shaklee ni. Saya je tak tahu mengenai Shaklee. Ruginya rasa. Sebab ESP ni banyak sangat kebaikan dari keburukan. Anda juga rugi kalau tak cuba.


OK.. Bulan puasa dah nak dekat. Tak sampai 40 hari lagi rasanya kan.. Semoga kita semua dah bersedia untuk menghadapi bulan Ramadhan kali ni. Semoga kita semua boleh berpuasa penuh. InsyaAllah. Macam mana nak puasa penuh? Lagi - lagi kaum lelaki yang bekerja. Penat dan haus, cuaca panas tak menentu pastinya sukar untuk menahan lapar dan dahaga. Cepat letih , kurang tenaga dan sebagainya.


Jadi bagaimana untuk membantu kita semua menghadapi Ramadhan dengan penuh tenaga dan ceria dan tidak stress?


Hehehe kalau saya, saya suka minum ESP semasa sahur. Kalau bangun lambat saya akan cuba bancuh ESP dengan susu. Kalau kebetulan bangun awal saya akan makan nasi berlauk dan selit dengan air masak suam dan susu ESP sejuk. Alhamdulillah. Sedap, kenyang dan perut kurang meragam. Gastrik pun tiada. Alhamdulillah.








ESP adalah ringkasan dari perkataan ENERGIZING SOY PROTEIN.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein dan ini termasuk sembilan asid amino penting.

Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.


Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
Satu tin ESP (1kg) dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya.

Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.



KEBAIKAN ESP SHAKLEE

~ Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP bantu baikpulih dan pelihara rahim kita.

~ Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

~ Untuk wanita yang menyusu : ESP bantu memperbanyakkan pengeluaran susu.

~ Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

~ Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun kurang.

~ Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

~ Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Kulit baby pun tumpang cantik. ( Ni kalau preggy tadi hehe )

~ Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

~ Untuk sesiapa yang nak naikkan berat badan : Protein membantu membina otot. Sekaligus akan mencantikkan bentuk badan bila dah berisi sikit nanti.


ESP tak semestinya untuk kaum wanita sahaja. Lelaki pun boleh  minum. Apa lelaki tak elok minum soya? Soya lain saya tak tahu. Tapi soya Shaklee dijamin selamat hatta untuk kaum lelaki sekalipun. Dah jangan banyak tanya. Nak minum, minum je. Saya ada customer lelaki minum ESP Shaklee. Repeat order. Sebab? Dia rasa makin cerah. Tak minum rasa makin gelap. Hahaha macam - macam.


CARA BANCUH ESP SHAKLEE 

ESP Shaklee harus / mesti / wajib / kena / perlu dibancuh dengan suhu sejuk. Kalau suam pun tidak digalakkan. Sebab nanti protein mati, apa guna minum kan? Beli mahal - mahal rugilah kalau tak dengar cakap distributor kan. 


RESEPI ESP SHAKLEE

Antara resepi kegemaran saya :

1) ESP + Dutchlady Strawberry = 1 kotak kecil Dutchlady 250ml + ESP 2 sudu. Goncang dalam shaker Shaklee. Sedap!! Sebab rasa and bau strawberry dia sangatttt kuat. ( Ni untuk siapa yang tak suka rasa soya )



2) ESP + Soya apa - apa brand = 1 kotak kecil Soya 250ml + ESP 2 sudu. Goncang dalam shaker Shaklee. Ni favourite saya dan adik - adik dekat rumah. Adik - adik cakap rasa berhabuk sikit la. Tapi diorang boleh terima. Hehe



3) ESP + Yogurt Drink kesukaan anda = 2 sudu ESP + 250ml yogurt drink kesukaan anda. Goncang je dalam shaker. Ni pun kalau nak blend dengan strawberry ke kiwi ke pisang ke buah naga ke kurma ke. Janji menepati citarasa anda. Tu siap bawak ke office tu. Hehe



Resepi lain yang boleh dicuba : 

1) ESP + Pisang + Strawberry + Fresh Milk = Fresh milk 300 ml ( ambil yang 250ml pun boleh tapi akan rasa heavy sikit ) + Pisang 1/2 biji + Fresh Strawberries 3 ketul + ESP 2 sudu. Lepas tu blend. Pehh rasa smoothies. Hehe ni favourite kawan saya. Kalau ada shake n take lagi senang.

2) ESP + Milo = Bancuh milo macam biasa. Tambah ais sikit 2 3 ketul. Tambah ESP 2 sudu. Shake shake shake. Siap!

3) ESP + Ribena = Bancuh ribena macam biasa dengan air masak. Tambah ais dan ESP 2 sudu. Shake shake shake lagi. Siap!

4) ESP + Tropikana Twister ( Orange ke Apple ke Laici ke ) = Shake kan air tropikana 250ml dengan 2sudu ESP. Sedap jugak! Tapi rasa manis sikit. Kalau tak suka manis. Tambah sikit air masak. 

5) ESP + Meal Shakes Shaklee = ESP 2 sudu + Meal Shakes 2 sudu. Bancuh ESP + Meal Shakes dengan 250 air sejuk. Kalau nak lagi sedap tambah dengan fresh milk. Goncang dalam shaker.

6) ESP + Horlicks = Bancuh horlicks macam biasa. Tambah ais. Tambah ESP 2 sudu. Siap.

7) ESP + Serbuk koko = Bancuh serbuk koko 2 sudu (atau ikut kesukaan) dengan fresh milk. Tambah susu pekat sikit. Tambah ais. Tambah 2 sudu ESP. Goncangkan dalam shaker atau blend. Nanti jadi chocolate smoothie. Sedaaapnyaaa. 

Haa banyak tak resepi dengan ESP? So kalau tak suka soya pun tak apa. Blend or shake je dengan apa - apa minuman kegemaran. Macam - macam kombinasi tu. Hehe 


Kalau nak kongsi resepi lain. Boleh letak dekat comment. Kita share share resepi.


Jadi kalau berminat dengan ESP Shaklee atau nak tanya apa - apa berkenaan Shaklee dan permasalahan boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah : 





Sunday, 18 May 2014

Vivix untuk darah tinggi : Bagaimana vivix membantu pesakit darah tinggi

Assalamualaikum wbt semua ^_^


Pagi yang cerah dan ceria. Alhamdulillah. Pagi - pagi camni elok kalau Solat Sunat Dhuha. Minta dengan Allah swt supaya murah rezeki. Supaya semakin kaya dan berjaya. Supaya banyak duit dan tak lokek. Supaya tidak putus rezeki dariNya. Aminnn InsyaAllah.


--------------


sumber gambar : google

Darah tinggi atau High Blood Pressure ialah penyakit kardiovaskular yang paling biasa dihidapi dikalangan manusia zaman sekarang. 

Tekanan darah merujuk kepada keupayaan darah menolak ke arah dinding arteri sementara ia bergerak ke seluruh badan. Seperti udara di dalam tayar atau air dalam hos, darah arteri untuk mengisi kapasiti tertentu. 

Hanya tekanan udara kerana terlalu banyak boleh merosakkan tayar atau terlalu banyak air menolak melalui hos taman boleh merosakkan hos, tekanan darah tinggi boleh mengancam arteri yang sihat dan membawa kepada keadaan yang mengancam nyawa seperti penyakit jantung dan strok.

Salah satu aspek yang paling berbahaya tekanan darah tinggi adalah bahawa anda mungkin tidak tahu bahawa anda adalah pesakit darah tinggi. Malah, hampir satu pertiga daripada orang-orang yang mempunyai tekanan darah tinggi tidak tahu. Satu-satunya cara untuk mengetahui jika tekanan darah anda tinggi adalah melalui pemeriksaan yang kerap. Ini adalah penting terutamanya jika anda mempunyai saudara terdekat yang mempunyai tekanan darah tinggi.


Tanda tanda tekanan darah tinggi

~ Sakit kepala yang teruk 

~ Keletihan atau kekeliruan 

~ Masalah penglihatan 

~ Sakit dada 

~ Kesukaran untuk bernafas

~ Degupan jantung yang tidak teratur 

~ Darah dalam air kencing 

~ Sentiasa berdebar-debar


Bagaimana untuk membaca bacaan tekanan darah tinggi

Bacaan tekanan darah mempunyai nombor atas (sistolik) dan nombor bawah (diastolik). 

Julat adalah: 

~ Biasa : Kurang daripada 120 lebih 80 (120/80) 

~ Prehypertension : 120-139 lebih 80-89 

~ Peringkat 1 tekanan darah tinggi : 140-159 lebih 90-99 

~ Peringkat 2 tekanan darah tinggi : 160 dan ke atas lebih 100 dan ke atas 

~ Tekanan darah tinggi pada mereka yang berusia 60 ke atas : 150 dan ke atas lebih 90 dan ke atas 

 ** Orang-orang yang tekanan darah melebihi julat normal perlu mendapat nasihat doktor tentang langkah-langkah untuk mengambil untuk merendahkannya. **


---------------


Bila sebut Vivix je mesti ramai yang dah tahu kebaikan, manfaat dan keupayaan Vivix Shaklee yang mampu untuk meningkatkan tahap kesihatan ke arah yang lebih baik dan lebih sihat.


Apa Itu Vivix Shaklee?

Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan / anti-penuaan, anti-inflamasi dan anti kanser.


Vivix adalah campuran polyphenol eksklusif yang dihasilkan daripada bahan- bahan yang terbukti dalam penyelidikan makmal dapat memberi kesan positif kepada empat mekanism utama dalam penuaan selular.

Ianya termasuk membantu melindungi dan membaiki kerosakan DNA, mempengaruhi secara positif dalam pengawal seliaan genetik untuk melambatkan penuaan sel, meningkatkan pengeluaran tenaga mitokondria dan memperlahankan protein AGE



Siapa yang sesuai dengan VIVIX?


Vivix sesuai untuk lelaki dan wanita dewasa yang sentiasa mementingkan kesihatan yang optimum dan ingin awet muda. 


Bagaimana vivix bertindak



Vivix Shaklee bertindak dalam 4 cara keatas sel badan kita : 

1. Memanjangkan tempoh hayat sel.

2. Memperbaiki sel-sel yang hampir musnah. 

3. Menguatkan sel-sel supaya tidak mudah musnah (Perlindungan Selular)

4. Mempertingkatkan fungsi sel






Apa yang boleh kita simpulkan disini, bila kita makan atau amalkan vivix, kita sebenarnya membantu sel-sel badan kita untuk menjadi lebih sihat. Ini kerana seluruh badan kita terdiri dari sel. 


Kelebihan lain vivix:


1. Vivix meningkatkan kesuburan.

2. Menurunkan paras kolestrol dan mencairkan darah.

3. Melambatkan penuaan.

4. Mencegah Kanser


Ramuan utama Vivix

Ramuan utama Vivix terdiri dari European Elderberi, Polygonum Cuspidatum, Lobak Ungu dan yang paling istimewa sekali Anggur Muscadine.




1) Anggur Muscadine


Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati, dan ia adalah anggur terbaik kerana ia hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveratrol yang tinggi! Anggur Muscadine sesuai dengan iklim hangat & lembap. Berlainan dengan anggur jenis lain yang mahukan iklim dingin. Ia salah satu faktor kenapa anggur muscadine sangat tahan lasak, tinggi anti oksidan dan tinggi kandungan phytonutrients kerana keduanya adalah satu cara alam semulajadi melindungi tanaman seperti anggur muscadine (umpama antibodi semulajadi pada buah). Ia dikenali sebagai super grapes kerana saiznya yang besar selain kandungan nutrien yang lebih power dari anggur biasa. Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom namun Anggur Muscadine mempunyai 20 pasang. Ia mempunyai kadar Resveratrol 6x lebih tinggi dari anggur merah. Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid.


2) European Elderberi


Mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri anti-oksidan yang kuat, menyebabkan sistem imun yang lebih kukuh unuk melawan jangkitan virus dan bakteria. Sangat kaya dengan sebatian yang dikenali anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang. Elderberi tidak hanya kaya dengan anti-oksidan tetapi juga vitamin A, B dan C serta nutrien seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin. Selain menguatkan sistem imunisasi bagi melawan virus dan flu, berkesan terhadap jangkitan asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes, ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung. Elderberi juga membantu mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


3) Polygonum Cuspidatum


Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit dan biji anggur merah. Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan bayak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli-ahli sains telah menjalankan pelbagai ujian terhadap resveratrol. Ujian tersebut mendapati resveratrol mampu melambatkan proses penuaan, menurunkan tahap kolesterol dan tekanan darah, meningkatkan prestasi olahraga dan menyingkirkan sebatian yang tidak diperlukan oleh tubuh.


4) Lobak Ungu


Ia adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytkimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumaris dan sesquiterpenses. Mengandungi anthocyanins (menyebabkan warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran) yang juga sebagai anti-oksidan yang mustajab. Kajian menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Ia juga mempamerkan kesan pada salur darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


Jadi jika anda berminat dengan Vivix Shaklee atau berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai permasalahan anda dan juga ingin mendapatkan khidmat pakar kami, boleh la hubungi saya seperti detail di bawah :





KREDIT : 

http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/understanding-high-blood-pressure-basics

http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/blood-pressure-causes





Vivix untuk jantung : Bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit jantung

Assalamualaikum Wbt..


Sekarang ni selalu kita dengar mengenai kematian yang berkait rapat dengan jantung. Ada yang meninggal dalam tidur. Ada yang meninggal bila sedang elok menjamu selera dengan ahli keluarga. Kematian tiba-tiba. Kematian mengejut.

Jadi kenapa Vivix Shaklee menjadi sebutan bila ianya berkait dengan jantung?

Bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit jantung? Betul membantu ke?


==========



Apa itu sakit jantung?

Jantung manusia terdiri daripada serabut-serabut otot khusus yang bekerja untuk mengepam darah. Apabila otot jantung tidak mendapat bekalan darah yang cukup, seseorang itu dikatakan mengidap sakit jantung. Antara penyebab bekalan darah ke otot jantung tidak cukup, disebabkan saluran darah menjadi sempit kerana dinding sebelah dalam saluran darah dipenuhi lemak, terutamanya "kolesterol".


Serangan Penyakit Jantung

Penyakit jantung digambarkan sebagai rasa kesakitan yang amat sangat di bahagian dada yang berterusan sehingga setengah jam, menjalar kearah tangan kiri dan rahang. Pesakit akan mengalami keseukaran untuk bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan.

Sebab sebenar rasa kesakitan ini adalah disebabkan kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi. Keadaan inilah yang dinamakan "serangan sakit jantung".


Faktor Penyebab

Asap Rokok

~ Mempercepatkan pembekuan darah
~ Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah.
~ Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung.
~ Tekanan Perasaan
~ Seseorang yang mengalami tekanan perasaan, degup jantungnya, meningkat.
~ Tekanan darahnya juga meningkat.
~ Kandungan Lemak Yang Tinggi ( Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak, adalah seperti mentega, minyak sapi, daging berlemak. )


Kurang bersenam

~ Senaman penting untuk menguatkan jantung.
~ Ia juga penting untuk memperbaiki pengaliran darah ke jantung. 
~ Darah Tinggi  ( Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah. Jantung "terpaksa" mengepam lebih kuat untuk mengalirkan darah melalui saluran yang sempit itu. Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar pula peluang serangan sakit jantung.


Kencing Manis

Pesakit kencing manis lebih tinggi peluangnya mendapat serangan sakit jantung


Faktor-Faktor Yang Meningkatkan Kemungkinan Menghadapi Penyakit Jantung Koronari

~ Jika anda mempunyai keturunan yang mengidap penyakit jantung.
~ Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
~ Jika anda merokok.
~ Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
~ Jika anda mengidap penyakit kencing manis.
~ Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan.
~ Jika pemilihan makanan anda tidak betul makanan anda mengandungi kadar kolesterol dan lemak yang tinggi.
~ Jika anda kurang bersenam.
~ Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar.


Bagaimana untuk mengurangkan Risiko Sakit Jantung

~ Anda boleh memastikan sama ada keluarga sebelah ibu atau sebelah bapa anda ada yang menghidap penyakit jantung. Sekiranya ada, anda perlu lebih berwaspada dengan tanda-tanda penyakit jantung dan digalakkan menjalani pemeriksaan tahunan.

~ Berhenti merokok terutama sekiranya anda berusia melebihi 35 tahun.

~ Mengambil ubat dan mengawal permakanan anda sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi atau kencing manis.

~ Mengawal tekanan perasaan anda dan jangan cepat meradang atau runsing.

~ Digalakkan memakan daging putih "white meat" seperti daging ayam, ikan, dan mengelakkan dari terlalu kerap memakan daging merah "red meat" seperti daging lembu, kambing, kerbau dan lain-lain sepertinya.

~ Mulalah bersenam secara beransur-ansur.

~ Gentian serat yang terdapat dalam makanan dipercayai boleh menyerap sebahagian dari lemak / kalesterol, oleh itu pakar permakanan mempercayai makanan yang banyak serat seperti bijiran oat dapat mengurangkan jumlah kalesterol yang diserap oleh badan.


http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/sosial/606-sakit-jantung.html


Apa itu Vivix?

1) Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

2) Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

3) Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

4) Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

5) Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

6) Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.



Apa itu Resveratrol

Resveratrol adalah ahli kumpulan sebatian tumbuhan yang dikenali sebagai polifenol. Sebatian ini dianggap mempunyai ciri-ciri antioksidan, melindungi tubuh daripada jenis kerosakan dikaitkan dengan peningkatan risiko untuk keadaan seperti kanser dan penyakit jantung. Resveratrol terdapat dalam kulit anggur merah, kacang dan buah beri. 

Manfaat Resveratrol 

Resveratrol telah mendapat banyak perhatian untuk produk anti penuaan yang dilaporkan dan manfaat untuk mengelakkan penyakit . Penyelidikan awal, kebanyakannya dilakukan dalam ujian tiub dan pada haiwan, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu melindungi tubuh terhadap beberapa penyakit, termasuk: 

Penyakit jantung.

Resveratrol membantu mengurangkan keradangan, mencegah pengoksidaan LDL kolesterol "jahat", dan menjadikannya lebih sukar untuk platelet melekat bersama-sama dan membentuk pembekuan yang boleh membawa kepada serangan jantung.






VIVIX bertujuan untuk membaik dan melindungi DNA kita. VIVIX ialah produk bagus untuk penyakit keradangan yang disebabkan yang mempunyai gangguan DNA seperti artritis, penyakit jantung, penyakit vaskular, kencing manis, penyakit auto imun, demensia dan Alzheimer, dan kanser InsyaAllah.


Kredit : 

http://www.webmd.com/heart-disease/resveratrol-supplements

http://annschenkel.com/tag/vivix/

http://www.news-medical.net/news/20100226/Prevention-of-heart-attacks-Resveratrol-appears-to-exhibit-broader-action-than-aspirin.aspx



Jadi jika anda berminat dengan Vivix Shaklee atau ingin mengetahui mengenai permasalahan anda dan ingin mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar kami, bolehla hubungi saya di : 



Saturday, 17 May 2014

Vitamin C Chewable Shaklee : Manfaat dan kebaikan untuk kanak kanak dan orang dewasa

Assalamualaikum dan selamat petang semua.. ^_^


Harini semua berkaitan dengan Vitamin C Chewable Shaklee.. Apa manfaat dan kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee untuk kanak kanak dan orang dewasa.

=========

Saya dulu masa kecil sukaaa sangat dengan Vitamin C.. Sebab rasa dia masam.. Lepas tu senang nk kunyah atau kemam. Kalau dulu suka sangat pergi klinik sebab bila last consultation, doktor normally akan buka 1 botol Vitamin C yang dah tersedia atas meja dan bagi sebiji dua. Terus sengih macam dah sihat.

Lepas tu umi abah pula memang jenis suka belikan anak - anak Vitamin C. Jadinya dah terbiasa makan Vitamin C. Tapi bila dah besar ni, tak terfikir pun pentingnya Vitamin C sebab selalu fikir yang kanak - kanak je perlukan Vitamin C. Ternyata tanggapan saya salah sama sekali..


Fungsi Vitamin C untuk tubuh badan

1) Membantu tubuh badan menghasilkan kolagen ( tunggak utama dalam saluran darah, gigi, gusi, rambut, kulit, tendon dan ligamen )

2) Vitamin C penting untuk mengawal level nitric Oxide ( merupakan bahan kimia semula jadi yang membantu mencegah penyakit darah tinggi, sakit jantung, strok (angin ahmar), dan lain lain )

3) Membantu dalam proses detoksifikasi

4) Menguatkan imuniti badan ( mengurangkan selsema, demam, sakit tekak dan sebagainya )

5) Membantu penyerapan zat besi ( pembentukan darah, pembentukan otak dan sebagainya )



Info tentang Vitamin C Chewable Shaklee





Vitamin C Chewable Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.

Menariknya Vitamin C Chewable ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makanVitamin C Chewable ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.


 Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee

~ Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh

~ Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan

~ Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat

~ Meningkatkan sistem imun tubuh

~ Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet

~ Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan

~ Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan

~ Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan

~ 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

~ Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda





Kandungan di dalam Vitamin C Chewable Shaklee

~ Setiap tablet Vitamin C Plus [100mg]

Mempunyai

Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg
(provide 2.0mg Hesperidin)
(Provide 2.0mg Lemon Bioflavonoids)
(Provide 1.50mg Orange Biofolavonoids)
(Provide 0.50mg Grapefruit Bioflavanoids)
# Rose Hips Powder – 40.00mg

Keistimewaan Chewable Vita C

~ Rasa Chewable Vitamin C masam macam SR Vitamin C shaklee

~ Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga kesegaran vitamin

~ Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)

~ Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga


Vitamin C Mudah Rosak kerana

~ Pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh.

~ Vitamin C dalam badan mudah musnah disebabkan stress (tekanan) - fizikal dan mental

~ Mudah termusnah oleh oksigen. Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C.

~ Memasak sesuatu makanan terlalu lama atau dalam suhu tinggi juga merosakkan vitamin C di dalam makanan


Kenapa pentingnya Vitamin C dalam badan kita

~ Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi

~ Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam

~ Menguatkan struktur gigi dan gusi

~ Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C

~ Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan

~ Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi

~ Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi

~ Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)

~ Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites

~ Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat

~ Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)

~ Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.

~ Membantu dalam proses pemulihan kudis

~ Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru

~ Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.



Harga Chewable Vita C Plus Shaklee

Harga Runcit (90 tablets /100mg)
Semenanjung Malaysia dan Sabah / Sarawak - RM37.50



Jadi jika anda berminat dengan Vitamin C Chewable Shaklee atau berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai permasalahan anda dan juga ingin mendapatkan khidmat pakar kami, boleh la hubungi saya seperti detail di bawah :


Friday, 16 May 2014

Kelebihan Vitamin B Complex Shaklee

Assalamualaikum wbt..

Harini mood rajin nak update entri. Hehehe

Apa dia kelebihan Vitamin B Complex Shaklee ?



So bercerita tentang Vitamin B Complex. B Complex ni adalah kombinasi semua Vitamin B yang diperlukan oleh badan dan paling penting Vitamin B Complex Shaklee mengandungi Asid Folik atau dikenali sebagai Folic Acid dalam bahasa inggeris.


Asid folik yang digunakan oleh Shaklee adalah semulajadi dan dicipta oleh saintis Shaklee yang pertama seumpamanya di dunia. Ianya dihasilkan dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

Asid folik semulajadi biasa tidak mudah diserap oleh tubuh kita dan 99% asid folik di pasaran terkini bersifat sintetik, dan bukannya semulajadi seperti yang ada di dalam Vitamin B Complex Shaklee.


Risiko dan kesan kekurangan asid folik ( terutama untuk ibu hamil )

~ Asid folik adalah salah satu vitamin kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau seperti bayam, asparagus dan brokoli.

~ Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.

~ Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan anda, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.

~ Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan anda, anda boleh menghentikan asid folik. Namun begitu, jika anda mengambil asid folik sepanjang kehamilan anda, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda atau bayi anda.

~ Sebenarnyaa pengambilan asid folik disarankan diambil 3 bulan sebelum kita merancang untuk mengandung. Dan diteruskan lagi sehingga habis trimester pertama.




B Complex Shaklee ini juga dipanggil dengan nama Vitamin Anti - Stress. Kenapa anti - stress?



Dengan mengamalkan pengambilan supplement B complex Shaklee anda ia akan membantu dalam peningkatan kualiti nutrisi pemakanan secara tidak langsung menaikkan tahap kecergasan, kestabilan emosi dan kualiti tidur.  B Complex Shaklee juga mengurangkan stres dan risiko penyakit-penyakit kronik.



Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stress





B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.


-  Vitamin B1 ~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

- Vitamin B2 ~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

- Vitamin B3 ~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

- Vitamin B5 ~ mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

- Vitamin B6 ~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

- Vitamin B12 ~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

- Biotin ~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

- Asid Folik ~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya


Keistimewaan Vitamin B Complex Shaklee


Vitamin B adalah vitamin larut-air; oleh sebab itu, sebarang lebihan akan terus disingkirkan melalui sistem pencernaan (sebab itu air kencing kita akan berwarna kekuningan sekiranya mengambil vitamin B). Jika tidak berwarna kekuningan itu bermakna anda mengalami kekurangan Vitamin B.

Tetapi, harus diingat bahawa pengambilan berlebihan pun tidak bagus sebab ia akan memberi bebanan lebih kepada buah pinggang kita. Itu sebabnya Shaklee memastikan produk-produk mereka adalah seimbang dengan melakukan 83,000 ujian kualiti (QC test) setahun.



Apakah Kesan Utama Akibat Kekurangan Vitamin B ?


1) Keletihan.

2) Perleche - keradangan belah bibir (atau sudut-sudut mulut) berikutan kulat atau jangkitan bakteria.
 
3) Lemah Ingatan

4) Sakit Lidah

5) Hilang Berat Badan Secara Tidak Sihat

6) Anemia - keadaan perubatan di mana kiraan sel darah merah atau hemoglobin adalah kurang daripada biasa.

7) Masalah Kulit (Skin Lesions)

8) Insomnia - gangguan tidur atau ketidakupayaan untuk tidur.

9) Jantung Membesar

Kebaikan dan Manfaat yang terdapat di dalam Alfalfa Shaklee : Tumbuhan Herba

Alfalfa Shaklee

Jadi hari ini saya nak cerita apa dia kebaikan dan manfaat yang terdapat di dalam Alfalfa Shaklee





Alfalfa adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari negara kita. Alfalfa
sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sangat kaya dengan nutrisi.

Alfalfa Shaklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka
Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplemen pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak,

Maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplemen Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada semua golongan.

Alfalfa juga kaya dengan protein di mana kandungan proteinnya 18.9% berbanding daging lembu, 3.3%
berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. Protein diperlukan untuk membina sel-sel tubuh badan kita.
Kekurangan protein di dalam badan menyebabkan kita cepat lesu dan letih. Akar alfalfa pula yang memanjang ke dalam tanah mencari mineral penting yang tidak kesampaian oleh tumbuhan lain.


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Ia juga mengandungi mineral kalsium, magnesium, kalium, fosforus, zat besi, flourida, protein, mineral surih, serat, dan asid lemak. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protein, dan karbohidrat.

Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah. Alfalfa juga telah digunakan sekian lama di Afrika sebagai milk booster untuk ibu yang menyusukan anak.


Di antara vitamin dan mineral yang terkandung di dalam Alfalfa Shaklee adalah :

~ Vitamin A - Untuk penglihatan. Membina ketahan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran
pernafasan: menggalakan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat.

~ Vitamin E - melindungi sel-sel daripada sinar UV, membantu kesihatan jantung, kardiovaskular, kesihat otot, memperbaiki sistem imun badan, menguatkan dinding pembuluh darah, membantu fokus mata.

~ Vitamin B6 - membantu asimilasi makanan dan metabalisme protein dan lemak, menggalakan kesihatan
saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya bagi ibu hamil.

~ Vitamin K - penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati

~ Vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan

~ Kalsium - membina dan mengekalkan kesihatan tulang dan gigi, membantu pembekuan darah, mengawal rentak jantung, membantu pembinaan sel saraf dan fungsi saraf.

~ Zat besi - diperlukan dalam pembinaan hemoglobin

~ Kalium - membantu fungsi otot, jantung, tindakbalas enzim dan untuk men-digest lemak.

~ Fosforus - meningkatkan peranan tisu saraf.

~ Sodium - mengawal keseimbangan cecair dalam badan

~ Magnesium - mengelakkan sembelit, membantu fungsi otak dan melindungi kulit.


Berikut adalah fungsi lain dalam Alfalfa Shaklee :

1.Mencuci dan membuang toksik dalam badan

2.Mengawal kolestrol dalam darah

3.Bertindak sebagai fiber - bantu singkir dan kurangkan lemak serta kolesterol

4.Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.Sebagai penggalak penghasilan susu bagi ibu yg menyusukan bayi (Milk Booster)

7.Melawan alahan seperti resdung, ekzema dan alergik

8.Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

9.Mengurangkan simptom menopaus

10.Menyahkan kimia dalam tubuh

11.Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

12.Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

13.Mengurangkan masalah pundi kencing

14.Meningkatkan kesihatan prostat lelaki

15.Membantu merawat masalah sembelit

16.Membantu membuang angin dalam badan

17.Meningkatkan stamina dan kesihatan lelaki

18.Mengempiskan perut

19.Sebagai perapat untuk wanita kerana mengandungi Kacip Fatimah

20.Membesar dan menegangkan payudara

21.Merawat masalah Keputihan bagi wanita

22.Memberi kelegaan semasa haid

23.Menghangatkan hubungan suami isteri

24.Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan

25.Melegakan sakit otot dan sendi

26.Mencuci buah pinggang dan merawat masalah kencing kotor

27.Melegakan bengkak kaki dan buku lali

28.Membantu masalah arthritis

29.Membantu merawat ulser

30.Mengatasi masalah sembab air

31.Melegakan masalah masalah sinus seperti hidung sensitif

32.Membantu mengatasi gout

33.Mengatasi masalah bau badan dan kaki berbau

34.Mengatasi masalah mulut dan nafas berbau

35.Mengatasi masalah kurap dan kulat air

36.Mencuci darah, hati dan usus

37.Menghilangkan kelesuan dan memberi tenaga

38.Meneutralkan asid dalam badan

39.Membantu memperbaiki keadaan kulit

40.Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan


Namun ingin diingatkan juga bahawa tidak semua alfalfa adalah sama. Alfalfa yang didapati di mana - mana pasaraya adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau yang menggunakan racun pesticide.

Lain bagi Alfalfa Shaklee, kerana Alfalfa Shaklee ditanam di California USA tanpa menggunakan pesticide, racun kulat, bacterioside, hormon sintetik dan juga bahan kimia.


Harga sebotol Alfalfa Shaklee adalah seperti berikut :

330 biji = RM53.75 (Semenanjung) (Sabah & Sarawak)

700 biji = RM97.50 (Semenanjung ) (Sabah & Sarawak)

Berita gembira kerana harga produk Shaklee untuk Sabah Sarawak dan Semenanjung juga adalah sama sekarang.


Jika anda berminat dengan Alfalfa Shaklee ataupun ingin mendapatkan nasihat pakar dan ekslusif dari pihak kami mengenai permasalahan anda dan produk Shaklee.. Anda boleh hubungi saya di :



Wednesday, 14 May 2014

Set Jantung Sihat Shaklee : Untuk ibu bapa, untuk mereka yang ingin mengelakkan serangan jantung.

Set Jantung Sihat Shaklee. Untuk ibu bapa, untuk mereka yang ingin mengelakkan serangan jantung. Untuk mereka yang amat menjaga kesihatan jantung. Untuk mereka yang selalu cepat letih dan cepat penat.

Ada ke?

Of course! Tapi memula nak cerita perihal dulu. Bila mana Shaklee mula disebut - sebut. Zaman Shaklee tak berapa terkenal.

Dahulu,

SHAKLEE HANYALAH UNTUK GOLONGAN IBU DAN UNTUK BANYAKKAN SUSU

================================================

Ya,

Satu masa dulu Shaklee pernah menjadi satu produk TRADEMARK kaum ibu yang menyusukan bayi.

Ini berlaku kerana zaman kegemilangan Shaklee bermula setelah sekumpulan ibu menyusu berkerjaya yang bijak dan pintar telah mengambil produk Shaklee sebagai ikhtiar untuk kekal bertenaga dan sihat sepanjang tempoh penyusuan.

lalu mereka berkongsi pula pengalaman mereka dengan Shaklee di blog, lalu Shaklee dengan penyusuan susu ibu menjadi viral.

===============

HAKIKAT SEBENARNYA

===============

Shaklee bermula pada 1915 iaitu sekitar 99 tahun dahulu sebagai satu multivitamin.

Perkataan vitamin itu sendiri sebenarnya adalah gabungan perkataan yang dihasilkan oleh Dr Forrest C Shaklee :

VITAlised MINerals = VITAMIN

ia bukan bermula sebagai produk penyusuan

ia bermula sebagai produk makanan tambahan untuk memenuhi keperluan nutrisi manusia

Dr Forrest C Shaklee telah membuat 'ramalan' atau hypothesis bahawa pada zaman akan datang

dengan peningkatan populasi manusia

di samping keterbatasan bekalan makanan

dan juga kesibukan zaman moden

manusia zaman moden akan mengalamni masalan nutrition deficiency

sebab itu Dr Shaklee mencipta makanan tambahan untuk mengatasi masalah itu

alhamdulillah selepas 99 tahun

hypothesis Dr Shaklee itu menjadi nyata


===============

Hari ini terlalu banyak penyakit yang terhasil akibat masalah nutrition deficiency

antaranya ialah penyakit jantung yang disebabkan oleh inflamasi salur darah yang menyebabkan KOLESTEROL jadi boleh melekat pada salur darah tu

tak pernah dengar

takpe

memang begitulah

hanya Pengedar SHAKLEE yang tertentu sahaja ada elmu-elmu mahal ini

Hehehe

-----------------

Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati.

Kolesterol pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap oleh usus ke dalam peredaran darah dan diselaputi oleh protein. Kolesterol bersalut protein ni dipanggil chylomicron.

Kolesterol LDL yang terhasil daripada metabolisme kolesterol VLDL dalam aliran darah, dikenali sebagai kolesterol ‘jahat’ manakala kolesterol HDL dikenali sebagai kolesterol baik.

LDL digelar kolestrol jahat kerana sering menjadi penyebab salur darah tersumbat, sekaligus menjadi punca penyakit berbahaya seperti jantung dan stroke.

HDL digelar kolestrol baik kerana ianya tidak menganggu fungsi badan. HDL mengeluarkan kolestrol dari salur darah dan membawa semula ke organ hati untuk diproses.

kredit : http://ms.wikipedia.org/wiki/Kolesterol


-------------------


Kolesterol ialah salah satu penyebab serangan jantung terjadi

Maka, sentiasa jaga makan dan selalulah bersenam..dapat bersenam 3 kali seminggu pun takpe dah.. 20 - 30  minit je sehari. InsyaAllah dapat jaga jantung ^_^


PEMAKANAN UNTUK MENURUNKAN PARAS KOLESTEROL

1. Makanan Bijirin Penuh Dan Tinggi Serat

2. Ikan Dan Asid Lemak Poli-tidak Tepu Omega-3

3. Kekacang Badam, Walnut, Pistachio Dan Soya

4. Buah-buahan Kaya Antioksidan Mengandungi Vitamin A, C Dan E


Selain itu, haruslah Shaklee ada set untuk menjaga jantung supaya lebih sihat ^_^



1) Phytocol -ST.

~ Merupakan satu produk terbaru dalam Shaklee. Belum dipasarkan. InsyaAllah akan di lancarkan pada June 2014.

~ Diperbuat daripada campuran phytosterols..yang hanya boleh didapati secara semulajadi di dalam tumbuh - tumbuhan, buah - buahan, sayur - sayuran dan juga di dalam bijirin

~ Boleh menurunkan paras kolesterol secara semula jadi

~ Membantu menghalang penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL

~ Setiap satu tablet phytocol - ST mempunyai 2000mg phytosterols yang diperlukan setiap hari

2) Coq Health

~ Mengandungi CoQ10 iaitu bahan yang didapati secara semulajadi dalam tubuh bagi membantu menukarkan makanan kepada tenaga.

~ CoQ10 juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat bagi melawan radikal bebas iaitu partikel yang merosakkan sel dalam tubuh yang mengakibatkan kerosakan membran sel , mengganggu DNA dan juga menyebabkan sel mati,  termasuk penyakit jantung dan kanser.

~ Boleh meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel-sel, mencegah pembentukan darah beku dan bertindak sebagai antioksidan

~ Membantu mengurangkan bengkak di kaki , mengurangkan cecair di dalam paru-paru, menjadikan pernafasan lebih mudah dan meningkatkan kapasiti untuk pesakit jantung melakukan senaman

3) Vivix

~ Mempunyai resveratrol yang merupakan sumber anti oksida yang sangat berkesan.

~ Menghalang pengoksidaan LDL

~ Melindungi saraf

~ Membantu mencegah penyakit kronik seperti gout, cancer, kencing manis dan lain - lain

4) Omega Guard

~ Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

~ Mengekalkan kolesterol baik dan mengekalkan tekanan darah yang normal

~ Mencegah penyakit darah tinggi

~ Mencegah dari berlakunya pembekuan darah


5) Garlic

~ Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

~ Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampu menyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.Pylori dan menghalang ulcer gastrik.

~ Menurunkan kolesterol dengan menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit Koronari.

~ Menstabilkan glukos

~ Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

~ Membantu menurunkan tekanan darah tinggi - 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point


6) Vitamin E

~ Sejenis Anti - Oksidan yang kuat dan larut lemak.

~ Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk menjaga jantung supaya semakin sihat.

~ Melindungi sel darah merah untuk mengelakkan mengasidan lipid

~ Membantu meningkatkan kolesterol baik ( HDL )

~ Mengurangkan tekanan darah

~ Menghalang platelet darah dari melekat kedinding arteri

~ Menyokong kesihatan jantung, otot, dan prostat.

~ Meningkatkan fungsi paru - paru, kolon dan sistem imunisasi badan



Jika anda berminat untuk memperbaiki dan menyihatkan jantung juga untuk mendapatkan khidmat dari pakar kami tentang pengambilan supplement dan cara makan yang betul. bolehla hubungi saya di :





Monday, 12 May 2014

Set Kecantikan untuk Kulit Berminyak

Kulit muka anda berminyak??

Jangan risau.. sekarang boleh rawat dan atasi masalah tu dengan set kecantikan untuk kulit berminyak dari Shaklee.. hehehe InsyaAllah..

" KULIT BERMINYAK SAMPAI BOLEH BUAT MINYAK GAMAT? " hahaha gempak tak. Ni la penangan nenijiku bila dia bercerita tentang kulit berminyak.


Teruk sangat bunyinya ya. Tapi anda perlu tahu bagi orang yang mempunyai kulit terlalu berminyak, mereka sangat - sangat mahukan kulit yang kering, dan kebanyakan masa mereka berasa sangat stress dengan muka yang berminyak. Yelah siapa tak stress kan. Saya pun stress. Lagi lagi dekat T - Zone. Rasa nak menangis!


Saya pernah baca dalam satu majalah kecantikan.

Christina Aguilera mempunyai masalah kulit yang sangat berminyak menurut jurumekap artisnya,

Sehingga mekap tidak boleh lekat di kulit dia dan seakan2 cair bila mula berpeluh sebab minyak banyak.

Jadi antara ikhtiar Christina Aguilera ialah beliau mengambil supplement. Tapi supplement apa saya tak pastilah.

Masalah muka berminyak ni adalah kerana kelenjar pada kulit yang terlalu aktif mengeluarkan minyak untuk kulit,

Jadi jika kulit berminyak, pakai lah satu kontena bedak ke, mekap dan skin care paling power dan mahal pun,

kalau internal atau dalaman tak selesai (sebab punca berminyak keterlaluan tu ialah sebab kelenjar aktif) maka tak selesai juga masalah berminyak..malah lebih menakutkan..

semakin di mekap..

semakin berjerawat jadinya sebab liang roma dah di blocked dengan minyak dan dirts dari make up dan bedak... dan bacteria pulak datang dan dah inflammed, maka makin besar la jerawat, sehingga menjemput jerawat batu singgah.

No no noooo..



Jadi apa dia yang ada dalam Set Kecantikan untuk Kulit Berminyak ni? :



1 ) Alfalfa Complex

~ Alfalfa Complex berfungsi sebagai agen detoks. Seperti yang diketahui ramai, muka berminyak berpunca dari dalam. Jika badan kita banyak toksin, memang susah nak hindar dari apa - apa penyakit. So sebelum rawat apa - apa penyakit, ada baiknya kita buang dulu toksin - toksin dalam badan, supaya senang supplement nak diserap kemudian hari.



~ B - Complex Shaklee lengkap dengan semua jenis Vitamin B yang diperlukan oleh badan. Vitamin B selalunya membantu untuk menangani stress. Selalu je orang cakap, " jangan selalu stress, nanti jerawat tumbuh"  hehe . B - Complex ini juga vitamin penenang.

3) Vitamin C SR Released ( Sustained Released )

~ Kenapa Sustained Released? Supaya Vitamin C sentiasa disalurkan kedalam badan secara berperingkat. Ini akan membuatkan badan kita sentiasa di 'supply' dengan Vitamin C. Vitamin C berfungsi untuk menambah collagen dalam badan. Jika kita cukup Vitamin C dalam badan, susahla jerawat nak tumbuh

4 ) Zinc Complex

~ Zinc Complex bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. 



Jika anda berminat dengan produk diatas dan ingin mendapatkan konsultasi eksklusif dari pihak kami boleh hubungi saya di : 






Testimoni set bersalin shaklee : Pembedahan caesarean

Assalamualaikum wbt


Harini nak share sedikit testimoni berkenaan set bersalin shaklee. Saya akan share testimoni yang menggunakan set bersalin shaklee untuk mereka yang menjalani pembedahan cesar atau caesarean.


Selalunya mereka yang terpaksa bersalin melalui kaedah pembedahan caesarean adalah kerana faktor berikut :


Sebab-sebab memerlukan caesarean kecemasan 

~ Tali pusat tergelungsur turun melalui serviks terdahulu daripada bayi anda. Ini dipanggil prolaps kord. Ada kemungkinan kord akan terhimpit semasa lahir, dan memotong bekalan oksigen bayi anda.

~ Pelahiran anda adalah sangat lama dan perlahan. Ini dipanggil kegagalan untuk maju, dan ia bermakna leher rahim (serviks) tidak membuka dengan cukup untuk membolehkan bayi anda bergerak turun masuk ke dalam saluran kelahiran.

~ Plasenta telah tertanggal semasa pelahiran. Ini dipanggil plasenta abrupsi dan meletakkan bayi anda dalam bahaya.

~ Parut dari kekoyakan caesarean sebelumnya. Ini dipanggil pecah rahim dan amat jarang berlaku. Ia berlaku hanya kepada satu dalam 200 wanita.

~ Bayi anda menjadi lemas semasa pelahiran.

~ Anda mengalami pendarahan banyak semasa pelahiran.


Sebab-sebab memerlukan pembedahan yang dirancang 

Pembedahan caesarean yang dirancang, atau elektif, mungkin berlaku atas pelbagai sebab, termasuk: 

~ Anda telah membuat dua atau lebih pembedahan caesarean. Walau bagaimanapun ramai wanita berjaya menjalani kelahiran vagina selepas caesarean (vaginal birth after caesarean atau VBAC). Ketahui dengan lebih lanjut mengenai VBAC .

~ Anda mempunyai jangkitan (seperti herpes atau HIV) yang boleh dipindahkan kepada bayi jika anda melahirkan secara vagina.

~ Anda dinasihatkan untuk menjalani caesarean, mungkin sebab telah mengalami kelahiran vagina yang traumatik sebelum ini.

~ Bayi anda dalam kedudukan ke sisi (melintang), atau sentiasa mengubah kedudukannya (posisi tidak stabil).

~ Anda mempunyai praeklampsia teruk atau eklampsia, yang mendatangkan bahaya jika melambatkan kelahiran.

~ Bayi anda tidak membesar di dalam uterus rahim) sebagaimana yang patut.

~ Bayi anda berada dalam posisi punggung ke bawah, atau kedudukan songsang.

~ Anda menghidap penyakit, seperti penyakit jantung atau kencing manis.

~ Anda mempunyai plasenta rendah (plasenta praevia).

~ Anda menjangkakan kembar dua atau lebih.

~ Anda telah kehilangan bayi pada masa lalu, samada sebelum atau semasa pelahiran.


kredit : http://www.babycenter.com.my/


Dibawah ni saya sertakan screen shots testimoni untuk set berpantang melalu pembedahan caesarean




Jika ada yang berminat untuk mengambil set berpantang shaklee ini boleh la hubungi saya seperti yang tertera : 


Sunday, 11 May 2014

Tanda tanda gout dan kaitan gout dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt


Untuk entri kali ni saya nak share sedikit info tentang GOUT.


Apakah tanda - tanda gout dan bagaimana cara untuk merawat gout terutamanya. Dan apa pula kaitan GOUT dengan Vivix Shaklee ?




Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki.


~ Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

~ Pada masa dahulu gout boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan, kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.

~ Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun.

~ Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.


Tanda - tanda Gout

1. Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.

2. Ibu jari kaki akan menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.

3. Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.

4. Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.

5. Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.

6. Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.

7. Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.


Rawatan Jangka Panjang

~ Oleh kerana gout disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan, anda haruslah mengelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan paras asid urik.

~ Menjaga berat badan – kegemukan boleh mengganggu keupayaan badan untuk mengeluarkan asid urik yang berlebihan

~ Mengelakkan minuman keras

~ Pemakanan – elakkan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang tinggi ( Sesetengah daging binatang, makanan laut, kekacang mengandungi purin yang tinggi. )


Bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit GOUT?

Memperbaiki Sel-Sel DNA

~ Tahukah bahawa setiap hari hampir 1 juta sel-sel DNA rosak. Kerosakan berlaku secara langsung dan tidak langsung. Secara langsung seperti terdedah kepada radiasi (sebagai contoh semasa proses kimoterapi bagi pesakit kanser). Dan yang lebih parah adalah kerosakan secara tak langsung. Terdedah dengan radikal bebas, pencemaran dan makanan yang tidak sihat.

~ Kelainan Vivix Shaklee adalah kerana ia bertindak dari tahap sel. Membaiki 'root cause' atau sebab utama mengapa sistem badan tak berfungsi dengan baik.

Meningkatkan Tenaga Pada Tahap Sel

~ Tenaga tubuh manusia terhasil dari rantaian sel-sel di dalam badan. Semakin berumur, makin menurunlah tenaga yang dihasilkan. Jadi ramuan utama Vivix Shaklee akan meningkatkan tenaga dari tahap sel. Sel yang bertenaga akan menghasilkan tubuh yang sihat dan bertenaga.

~ Terdapat satu enzim di dalam badan yang dipanggil mitochondrial enzim, yang fungsi adalah menghasilkan tenaga pada badan manusia. Juga dikenali sebagai 'cellular power plants'. Pengambilan Vivix akan mengubah aktiviti dan kandungan mitochondrial enzim. Ini akan meningkatkan tenaga pada tahap sel dan seterusnya merendahkan risiko dari terkena penyakit kronik.







Jadi jika anda berminat untuk meningkatkan tahap kesihatan dengan Vivix Shaklee dan ingin tahu lebih lanjut bagaimana Vivix berkait rapat dengan penyakit GOUT.. Anda boleh hubungi saya di







Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli dan Cara Beli Shaklee Online

Senarai Pengedar Sah Shaklee
  1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
  2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
  3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
  4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
  5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
  6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
  7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
  8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
  9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
  10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
  11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
  12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
  13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
  14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
  15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam

  16. Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2016 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah
    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    3. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...