Saturday, 29 November 2014

Me'nate Steak Hub, Jalan Genting Klang, Setapak

Assalamualaikumm..

Untung badan sendiri.. dapat adik yang banyak duit.

Muehehehe.. Tujuan nak makan makan sebab nak celebrate Anniversary Parents yang ke 27.. and to celebrate My Birthday yang ke 26.. hihi

So we decided to gather at Menate Steak Hub.  Me'nate Steak Hub ni adalah branch Me'nate Steakhouse, Jalan Kolam Ayer, Ampang.. Me'nate Steak Hub ni baru di buka pada November 2014.


Me'nate Steakhub Menu






Ni pula makanan yang kami order


Pepperoni with Mashed Potatoes ( RM 9.00 )


Grain Fed Ribeye ( RM 44.50 ) Medium Well
RM 19.00 / 100gm


Grain Fed T- Bone ( RM41.70 ) Medium Well
RM13.90 / 100gm


Lamb Rack ( RM69.10 ) Well Done
RM16.00 / 100gm


Beef Carbonara ( RM 22.00 )


Beef Meatball Bolognese ( RM 16.00 )


Steak dia Ya ampun sedapnyaaaaa.. Lembut and very juicy inside. Cuma my sister punya T Bone agak kenyal. Kitorang agak mungkin sebab product date dia 2 minggu sebelum. Tapi still not bad. Very huge portion of T Bone.

Every steak yang dipilih memang akan dicombo kan dengan Mashed Potato dan Coleslaw. Dan setiap steak yang kita beli juga akan diberi percuma 1 air. Free flow drink. Maknanya air berapa kali refill pun tak apa. Janji kena habis. 

Kalau tak habis bersedialah RM8 / per glass. Wahahaha. Nasihat saya.. makan dulu steak anda sampai habis baru fikir nak refill air ke tak. Takut kenyang.

Untuk main course selain dari Steak.. tak akan ada free air. Anda kena order air lain.. dan air tu juga akan jadi free flow. 

Jenis air yang saya perasan ialah - 

Cold :: White Coffee.. Hazelnut White Coffee.. Ice Tea with Milk..Ice Lemon Tea

Hot :: Plain water.. White Coffee




the five of us


the siblings ^_^


Bila makan memang semua puas hati. 

Thank you Me'Nate Steakhub. InsyaAllah kami akan datang lagi. 

Tuesday, 25 November 2014

Istana Bambu, Kuala Lumpur

Malam birthday haritu dapat invitation dinner dekat Istana Bambu, Kuala Lumpur. Katanya nak belanja sebab birthday. Kita layankan aje. Rezeki jangan ditolak ye dak. Musuh jangan dicari haha..



Lampu malap malap gitu. Macam exclusive sikit. Bila masuk tu dah macam masuk istana zaman lama. Interior dengan building dia semua natural.

Kayu dan buluh. Cantik!

So ni pintu depan dia..



Lepas tu ada macam titi..kena lalu atas titi kayu berbumbung gittew..

Neves takut tembus sebab gemuk en. Hahaa

Kitorang duduk dalam sebuah pangkin. Sesuai untuk 4 orang.. jangan risau pasal cuaca.. even malam panas pun dia ada sediakan kipas dalam each pangkin.. berbumbung juga.. kena duduk bersila atau bersimpuh..




So tengok tengok menu. Boleh tahan la harga dia. Ada dua size..small and big.. pilihlaa nak yang mana.. kita ni sebab orang belanja kan. So dapat pilih air je. Haha tak kisah sangat menu sebab semua sedap diorang cakap..

Banyak sembang pasal kerja dengan masa sekolah je. Rindu sangat!

Lama tak jumpa so banyak benda nak kena catch up.. banyak benda nak kena update.

Makanan sampai dalam 10 minit lepas order.. Kira laju jugak la.. Ke sebab tak ramai sangat malam tu..

So ni menu yang kami order.

Ikan siakap stim



Ayam lemon



Sotong cili



Kailan ikan masin


Semua sedap!! Serius!

Bukan sedap sebab orang belanja.. tapi kalau ada duit memang nak repeat. Sebab mahal. Haha!


Istana Bambu Restaurant
Address: Lot 841-842 Jalan Ulu Kelang - Ampang, 68000, Ampang, Selangor, 68000, Malaysia
Phone:+60 3-4251 4717

Cara nak pergi senang sangat. Boleh guna waze and search for Istana Bambu.


Enjoyyy

Wednesday, 12 November 2014

My favourite Shaklee product : TOP 5

Yehaaa.

Tiba tiba hari ni terpanggil untuk tulis entri bertajuk ' My Favourite Shaklee Product ' .

#shakleeeffect

My TOP 5 Product :

1) OMEGA GUARD



- buat saya rasa kenyang berpanjangan dan dapat elakkan makan berat bila malam menjelang
- saya bebas inhaler. Saya bebas nebulizer. Alhamdulillah. Sangat best untuk penghidap asthma atau lelah
- buat saya kurus. Hehe ni paling saya suka.
- omega guard bakar lemak tepu saya. Suka suka suka!!

2) ENERGIZING SOY PROTEIN A.K.A ESP



- buat saya kenyang berpanjangan
- buat kulit saya semakin cantik
- parut jerawat saya makin hilang
- saya semakin cerah. Alhamdulillah

3) OSTEMATRIX



- bantu melawaskan
- senang membuang. Saya ni jenis membuang air besar sekali setiap 3 atau 4 hari
- bantu melegakan sakit otot
- bantu kuatkan lutut saya
- saya boleh tidur lena
- bantu menguatkan sendi sendi saya
- elakkan gusi saya berdarah
- elakkan sakit gigi bila gigi bongsu saya tumbuh. Alhamdulillah. Ni paling best
- bantu elakkan saya migrain.

4) ALFALFA



- bantu dalam proses membuang
- bantu singkirkan toksik (saya fobia dengan toksik a.k.a bahan kimia dalam inhaler)
- bantu mengurangkan jerawat!! 

5) LECITHIN



- bantu bakar lemak saya
- bantu meningkatkan memori saya (Saya ni seorang yang pelupa haha)
- bagi hilang perut buncit muehehe


Yeah ni top 5 Shaklee Product kegemaran saya


So far saya dah banyak juga makan Supplement Shaklee, antaranya :


1) Omega Guard

2) ESP

3) Ostematrix

4) Alfalfa

5) Lecithin

6) Collagen Powder

7) Carotomax

8) Vitalea

9) Zinc Complex

10) Vitamin C


Boleh hubungi saya kalau berminat dengan produk shaklee atau pun kalau ada soalan





Tuesday, 11 November 2014

Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Klang

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah. Makanan semalam masih terngiang ngiang lagi.

Dalam keadaan macam ni laa yang tak sabar nak share dengan korang pasal Restoran Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Klang.

Ni sebenarnya plan makan makan dengan officemates. 7 orang dewasa. Staff sahaja. Boss takde. Haha lama jugak kami plan ni. Dari bulan Oktober 2014. Sebab duk tunggu gaji, lama sangat. Haha

Akhirnya tarikh 8 November 2014 dipilih. Kami ter-confuse sama ada nak makan di Bagan Lalang atau pun Tanjung Harapan. Sebab dua dua terkenal dengan Seafood.

Memandangkan hari sabtu adalah hari bekerja bagi sesetengah staff, maka kami pilih Klang sebab lebih dekat dan kurang penat kalau nak drive.

Perjalanan dari Ampang makan masa hampir 2 jam sebab kami sesat haha

Kami sampai dekat nak pukul 10pm. Time ni meja banyak dah kosong so kami bertujuh duduk je di tengah kedai. Nak pilih tepi muara, semua dah penuh. Tak apa lah.




Yang tak bestnya bila sampai lambat ni, banyak  seafood yang dah tak fresh. Lebih malang, kalau habis T_T

Ketam dah habis. Sekian :(

Jadi kami pilih

^^^^^^^

Ikan Siakap Masak Sweet and Sour



Ikan pari bakar



Sotong celup tepung




Udang masak pedas



Lala masak pedas




Rojak



Telur dadar
Menu yang tak ada dalam gambar : 
Tomyam ayam

Kangkung belacan

Udang celup tepung

^^^^^^^

Meja untuk 10 orang tu terus penuh hahaha padahal makan untuk 7 dewasa dan 3 kanak kanak
Banyak sangat laukkan. 

Air order asing asing.

Paling saya suka sotong dia.. tak kenyal sangat tak lembik sangat. Batter dia rangup. Puas hati. 

Makan sikit sikit slow slow sebab takut ending dia saya kekenyangan sampai tak boleh jalan.

So alhamdulillah taktik menjadi. Saya kenyang sangat tapi masih boleh kontrol jalan. Hahaha officemates lain semua dah sebu.

Makanan kitorang memang siap boleh tapau okay. Yelah pesen tamak haloba. Sotong 8 ekor, udang nearly 40 ekor atau lebih, ikan siakap seekor, ikan pari 2 potongan besar, lala 2 plastik, telur dadar, sayur dan rojak untuk 4 orang makan.

Alhamdulilah.. overall semua rasanya dalam rm454.00. Memang berbaloiiiiii!!!

Cubalah korang try pulak nanti. Hehehe. Kitorang tak book pun. Dan sebab sampai lambat..jadinya memang ada meja lebih.



Ni ada lagi makanan tak sampai lagi. Udang celup tepung, sotong celup tepung, sayur kangkung belacan,

So macam mana cara nak ke Muara Ikan Bakar ni?

Kami haritu waze je, taip Muara Ikan Bakar, insyaAllah jumpa. Tak jumpa juga cuba waze Northport (Malaysia) Bhd.

Bila dah sampai simpang 3 yang nampak Village Seafood tu, masuk kanan, dan terus je sampai nampak signboard MUARA IKAN BAKAR, lepas tu cari je parking, memang susah!! Hahaha Good luck!




Sekian, terima kasih


Friday, 7 November 2014

Pepper Lunch Express @ KLCC

Wah untung jadi birthday girl

Ramai beratur nak belanja makan hihi

Setelah 3 hari berturut turut orang belanja Sushi King, maka hari ni kita tukar angin

Plan ni asalnya secara tak sengaja. Kawan ajak keluar dinner. Ajak pergi KLCC. Which is kinda weird. Ahaha sebab jarang sangat kitorang nak dinner dekat tempat ramai orang.

Dah berlegar sejam dalam KLCC.. Tapi tak masuk masuk kedai makan. Terus saya duduk dekat food court sebab lapar sangat. Dah syak dah diorang ada surprise. Sebab kenapa lama sangat pusing pusing dekat KLCC tapi tak duduk dekat restaurant atau pilih tempat dekat food court je. Hm

Kantoi laa plan nak surprise. Haha. Tiba tiba bestfriend saya sergah dari belakang. Poyo sangat.

Sebab dah lapar gila dekat sejam berpusing berlegar dalam KLCC, besfriend saya ajak dinner dekat Pepper Lunch Express dekat food court tingkat 4, KLCC





Pepper Lunch Express,
Rasa Food Arena, Level 4,
Suria KLCC, 50088 Kuala Lumpur
Opening Hours Daily : 10am - 10pm

Directions : From the main entrance of KLCC, go up to the 4th floor and head towards the food court at the end. Pepper Lunch will be on your left, inside the food court.

- dapat dari google -

Lagi satu..kalau jumpa Tutti Frutti dekat Ground Floor tu.. naik je escalator belakang Tutti Frutti sampai tingkat 4.. Pepper Lunch Express ni sebelah kiri dalam kawasan food court tu.
Wah bila tengok menu... amboii temptingnyaa.. yelah dari petang tahan lapar. Haha

So saya order BBQ Chicken Pepper Rice kalau tak silap. Tak sempat snap gambar sebelum sebab kawan saya cakap once dapat makanan kena terus gaul gaul bagi daging masak. 

Sebab dia hidang dalam hot plate. Siap ada warning Caution Hot lagi okehhhh. Memang PANAS!! Boleh melecur lidah. Hahaha so siapa yang lapar sangat tak digalakkan makan dekat sini, sebab akan jadi tak sabar nak makan. Hahaha



Ni gambar nasi saya selepas digaul

Harga affordable. Sangat kenyang. Daging lembut. Sos sedap. Sup pun sedap. Overall memang puas hati..

Memang recommended! 5 bintang!


Ni pula pinggan selepas habis makan. Licin!



---------------------------------------


Ni ada few pictures yang saya ambil dari Facebook PepperLunch Express



Ni Salmon Pepper Rice


Ni Salmon and Chicken Pepper Rice


Teriyaki Chicken Omu Rice ( Omu tu telur )


Double Beef Pepper Rice

---------------------------------------

Harga menu dekat PepperLunch Express ni murah je. Dalam lingkungan RM10.90 - below RM30 per plate.

Ada kids meal juga. Tapi tak sempat nak snap. 


Wednesday, 5 November 2014

Rezeki awal November. Set Kesuburan Set Menyusu Set Kurus Set Jerawat. Alhamdulillah

Satu malam tu tiba tiba je dapat PM dekat Facebook dari someone yang saya kenal.
Mula mula tanya pasal set jerawat basic. Kata dia sekarang muka teruk. Banyak jerawat batu. Sebab kerja tak menentu sekarang.


Saya suggest dekat dia Set Jerawat Basic. Iaitu Zinc Complex dan Sustained Release Vitamin C.
Lepas tu dia berniat nak tambah lagi. Untuk kurus katanya. Jadi saya tambah lagi Set Kurus Basic. Iaitu Lecithin dan Alfalfa Small. Lepas dah dekat 10 minit sesi soal jawab. Dia berminat.



Tapi dia cakap nak bincang dengan family dulu. Saya okay kan saja. Sebab kenal. Hehe. Dua tiga hari selepas tu, dia panggil saya ke rumah sebab katanya kakak dia pun berminat.
Kakak dia baru lepas operate caeser. Baby sekarang hampir 2 bulan. Katanya susu kurang. Terus saya cadangkan product mengikut bajet customer. Saya cadangkan Ostematrix dan Alfalfa. Lepas tu dia tanya ada tak untuk kurus dan sesuai dengan ibu menyusu. Eh mestilah ada saya cakap. Lecithin nama dia. Terus dia on! Hehe





Alhamdulillah urusan sangat sangat smooth dengan mereka. Masa ni masih peringkat perbincangan dengan family. Sebab katanya ada lagi family members yang berminat.


Alhamdulillah. Tak putus putus saya berzikir minta dipermudahkan segala urusan dengan mereka.


Sehari selepas tu saya di panggil lagi ke rumah mereka. Sebab abang dan kakak ipar kawan saya tu pun berminat. Ya Allah memang senyum je saya. Saya zikir lagi untuk lembutkan hati customer saya.
Kali ni mereka tanya untuk set kesuburan suami isteri pula. Terus saya cadangkan Zinc Complex dan Coq10 untuk suami dan GLA Complex dan Vitalea untuk isteri. Juga disertakan lagi dengan Set Kurus Basic.




Dengan izin Allah swt. Malam tu juga CLOSED DEAL untuk semua set dari mula perbincangan. Ya Allah happynya saya sebab dapat bantu satu keluarga untuk lebih gembira dengan perubahan yang bakal mereka alami nanti. InsyaAllah.


Alhamdulillah. Saya happy walaupun urusan nak closed deal makan masa. Lepas tu kawan saya pula nak urgent product tu semua.


Bayangkan balik kerja pukul 6 petang dan nak berkejar ke Shaklee Sri Rampai yang tutup pukul 7. Dengan jemnya.





Walaupun saya terkejar kejar ke Branch Sri Rampai lepas kerja. Dengan banyak halangan dari petang nak pergi beli tu. Tapi saya tak pernah rasa Shaklee ni membebankan saya.
Saya cakap dekat diri sendiri. Takpelah. Kalau tak ada rezeki aku hari ni aku redha. Yang penting aku dah bergantung kepada Allah SWT.


Memang sepanjang perjalanan tu ada je halangan. Jalan jem. Traffic light semua merah time saya lalu. Asyik tengok jam je. Mulut terkumat kamit zikir. Dalam hati tak payah cakap la apa doa semua saya ucap. Akhirnya alhamdulillah saya sampai juga ke branch pukul 6.40pm.
Kalau nak seribu daya. Kalau mahu seribu cara. Hehehe tiru ayat Master.



So kalau korang berminat dengan Set Set dekat atas ni atau ada pertanyaan pasal shaklee, boleh terus contact saya :



Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli dan Cara Beli Shaklee Online

Senarai Pengedar Sah Shaklee
  1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
  2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
  3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
  4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
  5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
  6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
  7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
  8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
  9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
  10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
  11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
  12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
  13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
  14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
  15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam

  16. Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2016 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah
    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    3. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...