Monday, 24 August 2015

A La Carte Buffet Dinner at China Treasure Sime Darby Convention Centre

Assalamualaikum wbt

After so many months. I am back people!! Busy tahap gaban!

So we shall start new entry after 5 months (?) with food entry. Hahaha


Kali ni dinner di China Treasure, Sime Darby Convention Centre. 

Kebetulan memang tengah cari tempat makan untuk celebrate anniversary yang ke-9 perkenalan. Cewah. So carila yang agak agak luar biasa tapi masih under budget. 

Saya buka Groupon.com untuk cari deal yang berbaloi baloi. Knowing me, I really loves groupon because for me it is worth it. For food deal especially. Ngehehe. So I found this voucher from rm120 jadi rm58 je. Siapa taknak! Lagipun halal fine dining. 

So I take a look at the menu. It is really really really worth it! Looks like all the menu are my fav food!! Hahaha

Terus rakus rakus click 'buy' ! Hahaha


Call for booking and I was really excited for the dinner.


The Sime Darby Convention Centre building was really easy to find. Just a little confusion for the restaurant it self. Luckily there's a few waiter are preparing for the tomorrow event i guess. So I ask one of them to guide us to China Treasure. It is on the 1st floor of the Convention Centre. Can easily access by lift or escalator.
Once we arrived, the manager I think guide us to our table and gave us the menu sheet. I already had in my mind what I want to eat since my partner gave 100% decision to me as he will eat anything that I order. 

Even he ask me to choose the drink either. Small matter. Done with the ticking. And now we wait.
Since we arrived around 8.20pm, the place already pack with 3 families I think. I love the decorations of the restaurant. There is a big aquarium for their fresh fish. Soon to be catch for our steamed tilapia . Muehehe

The food arrived after 15minutes. Cepatkan? Mungkin sebab kami je yang baru order. Orang lain dah tengah makan pun. Hehe

Mind you, the kitchen closed at 9pm everyday. So sila datang awal untuk puaskan hati dan puaskan perut.

Sila tatap gambar makanan kami di bawah. Restoran tu penuh dengan lampu kuning dan deco pun banyak warna gold, so gambar pun jadi kuning. Hahaha ( don't blame the camera )

Ni favourite saya. Suka salutan dari kuning telur masin tu. Addicted 

Ni pun sedap! udang fresh. cuma leceh nak kena kopek kulit je hehe

Ya ampun. Ni lembut sangat! first time makan daging rusa. Recommended

Sebagai penggemar ikan, saya recommend dish ni! isi dia fresh. kan saya cakap dia ada aquarium dalam restaurant tu

untuk ini, saya rasa biasa biasa je. mungkin sebab saya bukan penggemar itik. Hehe tapi sos dia not bad. rasa manis manis. Daging dia tebal dan padat!

Ni sup dia pekat. isi tak kedekut. banyak isi ketam dan scallop. untuk 2 orang makan memang banyak

hidangan ni dia bagi free. sebab kami makan menggunakan voucher groupon. udang dia fresh dan besar gilaa.. walaupun penat nak kupas kulit tapi saya puas hati. hehe. sos dia pedas manis macam tu.

This is how my plate looks like all the time.
Dari atas ikut arah jam, prawn cereal and oat, salted fish fillet, itik, daging rusa, ikan tilapia!


Kami order Jasmine Green Tea in a teapot. cukup untuk 2 orang. dapat 2 cawan sorang. RM9.60 including GST.


Jadi jumlah kami makan haritu RM58 + RM58 + RM9.60 = RM125.60


Overall, puas hati sebab kenyang sangat. cuma sedih sikit tak sempat merasa signature dish dia. Egg yolk bun. Ramai orang cakap best. Takpe takpe. Next time ada lagi groupon untuk dinner atau dimsum, pasti kami beli lagi. Hahaha



China Treasures , 
Address: Sime Darby Convention Centre, 1A Jalan Bukit Kiara 1, 60000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Phone:+60 3-2089 3788




Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli dan Cara Beli Shaklee Online

Senarai Pengedar Sah Shaklee
  1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
  2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
  3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
  4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
  5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
  6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
  7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
  8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
  9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
  10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
  11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
  12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
  13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
  14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
  15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam

  16. Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2016 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah
    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    3. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...